Otellerdeki Enflasyon Yüksek Çıktı

Otellerdeki enflasyonun ülke genelinin altı puan üstünde çıktığı bildirildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği...

Otellerdeki enflasyonun ülke genelinin altı puan üstünde çıktığı bildirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi’nin Türkiye İstatistik Kurumu’nun derlediği 12 aylık ortalamalara göre; kasım ayında ülke genelindeki enflasyon yüzde 9,2 oldu. Otellerin ana maliyet kalemlerindeki fiyat yükselişi ise yüzde 16 olarak gerçekleşti. Fiyat artışlarının otellerin toplam maliyetlerinde meydana getirdiği ilave yük yüzde 14 oldu.

AKTOB Ar-Ge Birimi’nin, TÜİK ekim ayı fiyat istatistiklerinden hesapladığı 12 aylık enflasyon verilerine göre, otellerdeki maliyet artışları ülke genelinin 6 puan üzerine çıktı. Kasım ayından geriye 12 aylık ortalamalarla hesaplanan fiyat yükselişlerine göre, yiyecek grubunda yüzde 11, içecek grubunda yüzde 13 dolayında artış oldu. Enerji-yakıt, teknik servis, temizlik malzemeleri, kırtasiye ve benzeri grupların her birinde yüzde 20’leri bulan yükselişler meydana geldi.

Reklam
Reklam

Yiyecek grubu içinde et hariç, yağ, süt, bakliyat, meyve-sebze ve çay-şeker gibi alt gruplarda yüzde12 dolayında maliyet yükselişleri oluştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: