Otellerdeki 'her Şey Dahil' Sistemine Şoförler Odasından Tepki

Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım, otellerde uygulanan "her şey dahil" sisteminin şoför...

Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım, otellerde uygulanan "her şey dahil" sisteminin şoför esnafını da olumsuz etkilediğini söyledi. Tarım, “Turistler sabah akşam havuz başında kalarak otelden çıkmıyor. Merkezdeki eğlence mekânlarına bile servisler götürüyor ve şoför esnafımız para kazanamıyor” dedi.

Başkan Tarım, her sezonun bir önceki sezondan kötü olduğunu belirterek, “Taksi ve minibüs esnafımız sıkıntı içerisindeler. Aynı zamanda çarşının durumu da ortadadır. Turizm demek bacasız fabrika demektir. Turist varsa para vardır turist yoksa para yoktur. Turistlerin kıymetini bilmek gerekiyor ve onlara iyi davranmalıyız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SEZON BAŞINDA TAKSİCİLERE ALTI SALDIRI OLDU"

İbrahim Tarım şoför esnafını turistlere iyi davranmaları konusunda uyarırken turistlerin de taksicilere saldırmalarına tepki gösterdi. Tarım, “Bazı turistler buraya geldikleri zaman ‘her şey dahil’ olduğu için gece gündüz içip şoför esnafımıza saldırabiliyorlar. Sezon başında olmamıza rağmen altıncı vaka oldu. Kimi şoför esnafımızın çenesini dişini kırdılar. Başka bir arkadaşımızın kafasını kırdılar. Bazen istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Umarım bu olayla son olur ve bir daha tekrarlanmaz” dedi.

"HERKES İŞİNİ YAPSIN"

Başkan Tarım turistlerin minibüslere tıka basa doldurulup eğlence mekânlarına götürülmesine de tepki gösterdi. Tarım, “Turistler buraya yılda bir kez 15-20 günlüğüne tatile geliyor. Turisti rahat bırakalım. Otobüsün içerisine tıka basa doldurup eğlence mekânlarına götürüyorlar geri de aynı şekilde otellerine bırakıyorlar. Bunun gibi olumsuzluklar olmasa gerek taksi gerekse de minibüs esnafımız iyi para kazanır. Herkesin işini yapması lazım. Otobüsün eğer D2 belgesi varsa havaalanından otele otelden de havaalanına gitmesi gerekir. Maalesef otele, bara tıka basa dolu minibüslerle müşteriler taşınıyor. Biz kendimizi yenilemek için her şeyi yapıyoruz. Turist de artık klimasız arabaya, minibüse binmiyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"HER ŞEY DAHİLİ FRENLEMEMİZ GEREKİYOR"

Tarım, “Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız geçen gün bir açıklama yaptı. Açıklamasında "her şey dahil" yapmadan para kazanabildiğini açıkladı. Demek ki bu sistem olmadan da para kazanılabiliyor. Turist sabah akşam havuz başında kalarak otelden çıkmıyor. Ancak her şey dahil olmayıp turist sokağa çıkarsa esnafın her kesimi para kazanır. "Her şey dahil"i Marmaris’te biraz frenlememiz gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: