Otistik Çocuklar Ata Binerek Terapi Oldu

Bursa’da, otistik ve down sendromlu 32 çocuğa iki ay boyunca ata binerek terapi uygulandı. Osmangazi...

Bursa’da, otistik ve down sendromlu 32 çocuğa iki ay boyunca ata binerek terapi uygulandı.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde, iki ay süren ata binme eğitimini başarıyla tamamlayan 32 çocuk, törenle sertifikalarını aldı. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde seyisler eşliğinde ata binerek terapi uygulanan çocuklar, kursu bitirmenin mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadı. Çocuklar, özel kıyafetler giydikten sonra atlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Aileler, atlı terapinin son derece yararlı olduğunu söylerken çocuklar da ata binmenin keyifli olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Osman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu Altıkardeş İlman, otistik çocukları en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, "Onlara faydalı olmak, becerilerini geliştirmeye katkıda bulunmak istiyoruz. Bu kapsamda, buraya gelen çocuklarımızı eğlendirirken terapi ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: