Otistik çocuklar okulunun bahçesi seraya çevrildi

Bursa BTSO Eğitim Kampüsü’nde bulunan Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim...

Bursa BTSO Eğitim Kampüsü’nde bulunan Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi’nin bahçesi seraya çevrildi.
Veysel Karani Mahallesi’ndeki okulun bahçesinde Kükürtlü Lions Kulübü tarafından yaptırılan seranın açılışı yapıldı. Açılışa Vali Şahabettin Harput ile eşi Funda Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Gonca Gülçin Öner, öğretmenler ve veliler katıldı.
Açılış töreninde yaptığı konuşmada güzel bir tablo ile karşılaştıklarını aktaran Vali Şahabettin Harput, yaklaşık 200 öğrencisi olan okulun, alanında Türkiye, hatta dünyanın en büyük okulu olduğunu söyledi.
Devlet ve hayırseverlerin seferberliği ile iş okuluna gidebilecek engelli çocuklardan hiçbirinin dışarıda kalmadığını vurgulayan Vali Harput, “Bu bizim için iftihar vesilesidir. Engelli olmak bir kusur değildir. Hiçbirimizin yarın engelli olmayacağımıza dair elimizde bir güvence yoktur. O zaman hayattaki bütün güzellikleri onlarla paylaşmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir.” dedi.
Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Gonca Gülçin Öner ise, seranın, engelli çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerine fayda sağlayacağını söyledi.
Yapılan açıklamaya göre, okul bahçesine yaptırılan 180 metrekarelik serada her yaş grubundan çocuk doğayla iç içe olacak. Çocuklar yetiştirecekleri organik ürünlerden de faydalanma imkanı bulacak.
Eğitimde feda edilecek hiçbir ferdin olmadığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, özellikle son 4 yılda devlet ve hayırseverlerin katkısıyla engellilere yönelik önemli projelerin hayata geçtiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından sera yapımı ve spor salonu tefrişatında katkısı olanlara plaket verildi. Spor salonunu da gezen Vali Harput daha sonra seranın açılışını gerçekleştirdi. Seraya giren Vali Harput, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilk organik salatalığı topladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz