Otistik Çocuklara Vosvos Konvoyu İle Destek

Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile ADAWOS Grubu, Dünya Otizm Farkındalık...

Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile ADAWOS Grubu, Dünya Otizm Farkındalık Çalışmaları kapsamında otistik çocuklara vosvos otomobillerle şehri gezdirdi.

Şehirdeki turun ardından Atatürk Bulvarı’nda sona eren gezintinin ardından, saat 14.00’de Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Vosvos otomobiller Kent Meydanı’nda hilal şeklinde düzen alarak renkli görüntü oluştururken vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Açıklamada konuşan Ahmet Göktaş, “Öncelikle davetimize duyarlılık göstererek katıldığınız için hepinize Sakarya Özel Eğitim Merkezi Çalışanları ve ADAWOS Grubu üyeleri adına teşekkür ediyoruz. Ülkemizde genel olarak engellilerin eğitim, sağlık ve gündelik yaşamla ilgili bir çok hususta geri planda kaldığını veya istenilen seviyeye gelmediğini biliyoruz. Ama engel grupları içinde, bu anlamda en şanssız olanlar, ne yazık ki otizmli bireyler. Çünkü engelli deyince akla ilk gelenler bedensel ya da zihinsel engellilerdir. Otizm; bugün birçok nedene bağlı olduğu bilinen, nörobiyolojik, gelişimsel ve ömür boyu süren bir farklılık olarak tarif edilmektedir. Ülkemizde sayılmış 280 bin otizmli birey bulunmaktadır. Bunların her birinin aile ve yakın çevrelerinin de etkilendiklerini düşünürsek, ülkemizde otizmden etkilenen kişi sayısı 1 milyonun üzerindedir. Bu istatistik, bizlere hızlı bir artışın olduğunu göstermektedir. Yaşanan sorunlarsa; otizmli bireyler için zor olduğu gibi, ortak yaşamı paylaşanlar için de zordur. Eğitim, sağlık, hukuk, istihdam gibi temel sorunlar çerçevesinde, sizlerin de takdir edeceğiniz gibi bazı beklentilerimiz ve desteğe ihtiyacımız var. Öncelikli olarak otizmin tüm toplumda, her meslek grubunda tanınmasının sağlama gerekir ki bu da toplumsal entegrasyon demektir. Yine hastanede, okulda, bir alışveriş merkezi ya da lokantada, otobüste, sinemada, insanın olduğu her noktada tanınıyor ve anlaşılıyor olmak, bugün yaşadığımız sorunların çözümüdür. Acildir, zordur, köklü bir değişimdir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ADAWOS Grup başkanı Serkan Tapşun ise, “Burada üstlendikleri görev çok önemli bir görev, biz vosvos grubu olarak böyle projelerde bu projelerin önemini insanlara aktarmaya çalışıyoruz. İşimiz sadece gezmek eğlenmek değil tam tersi toplum içerisinde belli sorumlulukları kendimiz alarak ve bunu topluma yansıtarak şu güzel araçlarımızla yaptığımız bu etkinlikler inanıyorum ki birçok insanında dikkatini çekiyor. Amacımız otizmde farkında mısınız mesajını verebilmek. Bu kardeşler bizim kardeşlerimiz, bu kardeşlerimiz gibi daha birçok korumaya muhtaç, lösemili kardeşlerimiz, kimsesizlerimiz bizim aslında sorumluluk alanımız dediğim gibi bir kere daha hocama teşekkür ederim. Bu konuda büyük bir sorumlulukları var biz bugün aciz hane destek vermeye çalıştık. Dünya otizm haftasıyla ilgili bizimde bunun farkında olduğumuzu, insanlara da bunun farkında olmaları gerektiğini anlatamaya çalıştık. Umarım bu mesajımız gerekli yerlere ulaşmıştır, biz çok keyif aldık kardeşlerimizle beraber olmaktan, bugün bir müddet daha beraber olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: