Otistik Çocukların Ziyareti, Başkan’ı Duygulandırdı

Samsun Otistik Çocuk Eğitim Merkezi (OÇEM) öğrencileri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyarette...

Samsun Otistik Çocuk Eğitim Merkezi (OÇEM) öğrencileri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyarette duygulanan Başkan Demirtaş, otistik çocuklarla ilgili her konuya duyarlılık gösterdiğini kaydetti.

Belediye binasında gerçekleşen ziyarette öğrencilere OÇEM Müdürü Namık Alan ile öğretmenler eşlik etti. Aile ve toplumun engellilik konusunda bilinçlerini artırmak amacıyla 'Otizm Farkındalık Etkinliği' düzenlediklerini ifade eden Müdür Namık Alan, otizmli bir çocuğa sahip annelerin yaşadığı duyguları, güçlükleri, onların sağlığı ve gelişimi için yaptıkları fedakarlıkları anlattı.

Reklam
Reklam

Belediye olarak çocuklarla ilgili olan her konuda ayrı bir duyarlılık gösterdiklerinin altını çizen Başkan Necattin Demirtaş, “Özellikle engelli annelerin ve babaların fedakar olması şart. Sizler özgürlüğünüzden vazgeçerek özverili bir şekilde otistik çocuklara bakıyorsunuz. Otistik çocukları dışlamamız söz konusu dahi olamaz. Toplumu bu konuda daha çok eğitmeliyiz. Yaptığınız iş gerçekten takdire şayan. O çocuklar bizim çocuklarımız. Bu manada ben sizleri şahsım adına tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası OÇEM Müdürü Namık Alan, Başkan Demirtaş’a otistik çocukların resim faaliyetlerinde yaptıkları mukavva kağıdının üzerine işlenmiş Türk bayrağını hediye etti. Hediye takdiminde duygulu anlar yaşayan Başkan Demirtaş, minik yüreklerindeki ülke bayrak aşkını bu resme taşındığı tabloyu makamına astırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: