Otizm Tanılı Çocuklar, Kaymakam Peynircioğlu’nu Ziyaret Etti

Salihli ilçesindeki özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan Otizm tanılı çocuklar ve aileleri,...

Salihli ilçesindeki özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan Otizm tanılı çocuklar ve aileleri, Otizm Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Tanı ve özellikleri açısından diğer engel gruplarından farklılık gösteren Otizmli çocuklar hakkında Kaymakam Peynircioğlu’na bilgi veren Merkezi Müdürü Ercan Karaca, "Otizm bir gelişim bozukluğu olarak dikkat çeken nöropsikiyatrik bir hastalık. İki yaş civarında sosyal etkileşimde, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranışlar ve sınırlı ilgi alanlarıyla belirtilerini gösteriyor ve tanılama için çocuk psikiyatristinin değerlendirmesini gerektiriyor. Erken tanı ve yoğun özel eğitim desteği ile belirtilerin azaldığını görebiliyoruz. Zihinsel gerilik eşlik etmediğinde bu çocuklar eğitimlerini normal akranları ile kaynaştırma eğitimi olarak sürdürebiliyorlar. Bir de bu çocukların özelliklerine göre bağımsız olarak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri ile bir ilkokulun bünyesinde Otistik Çocuklar Eğitim Sınıfları açılabiliyor. Böyle bir sınıfın ilçemizde Gazi İlkokulu'nda açılmış olmasından aileler oldukça memnun" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Ertan Peynircioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, bu çocukların ihtiyaç duyduğu eğitim ve kurslara her zaman destek vereceklerini ve özel eğitim gerektiren çocukları önemsediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: