Otizm Ve Asperger Sendromlu Çocuklar Tiyatroyla Tanıştı

Algı ABA Terapi Merkezi’nde eğitim gören otizm ve asperger sendromlu çocuklar tiyatroyla tanıştı.Otizmli ve asperger...

Algı ABA Terapi Merkezi’nde eğitim gören otizm ve asperger sendromlu çocuklar tiyatroyla tanıştı.

Otizmli ve asperger sendromlu çocuklar, tiyatroyla tanıştı. Algı ABA Terapi Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık çocuk aileleriyle birlikte, Ekol Drama Sanat Evi’nin Afife Jale Sahnesi’nde sergilenen “Küçük Denge Oyunu” adlı müzikli oyununu izledi. Tiyatro oyunun izlerken yüzlerinden gülücükler eksik olmayan çocukların, mutlu oldukları da gözlendi.

Kendi çocuğu da otizm sendromu olan Parin Yakupyan, amacın çocukların toplum içerisinde nasıl davranacaklarını öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Yakupyan, “Bunu gerçek hayatta çok fazla gerçekleştiremiyoruz. İnsanların seslere çok fazla tahammülleri olmuyor, hemen dışlıyorlar. O yüzden insanlar o bakışlardan ürktükleri için bu ortamlara girmiyorlar. Bizim bir şekilde ‘biz de varız’ demek ve bizim farkımızda olsunlar. Bize imkanlar sağlanırsa biz her zaman varız. Ailelerimiz çok bastırılmış. Onun için çoğu zaman toplum içerisine girmeye çekiniyorlar. Çocuklarımızı bu tür ortamlara ne kadar sokabilirsek o kadar iyi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz