Otizmli Çocukların Dişleri Kontrol Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik hizmeti kapsamında hayata geçirdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik hizmeti kapsamında hayata geçirdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bu kez otizmli çocuklara hizmet verdi. 28 otizmli çocuğun diş tedavileri yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Habipler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis, Tedavi ve Eğitim Merkezi, ilçe halkının yanı sıra Antalya'nın dört bir yanındaki okullardan gelen öğrencilere de hizmet sunuyor. Hatice-Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi'nden aileleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi servisleriyle okullarından alınan çocuklar, merkeze getirildi. Merkezdeki 5 diş hekimi tarafından diş kontrolleri yapılan çocukların bazılarına tedavi uygulandı.

Reklam
Reklam

8 AYDA 14 BİN 500 ÇOCUĞA HİZMET VERİLDİ

Habipler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde günde 150 çocuk muayene edildiği, 9 aydan bu yana hizmet veren merkezde 14 bin 500 çocuğa yaklaşık 28 bin 500 işlem yapıldığı bildirildi. Randevu sisteminin yanı sıra protol imzalanan 105 okulun öğrencilerin, belli program kapsamında merkezde tedavi görebildikleri kaydedildi. 5-14 yaş arasındaki çocuklara hizmet veren merkezde öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapılıp, diş kontrollerinin ardından çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minelerini güçlendirme tedavisi yapıldığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: