Otlatma Izinleri Masaya Yatırıldı

Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği üyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü...

Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği üyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü yönetimi bir araya geldi.

Yeni çıkan kanun ve yönetmenlik geregince Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü'nce 2013 yılı başında yapılan otlatma planları ve uygulamaları hakkında Kayrak, Çukurasma,Köseçobanlı ve Kuskan sürü sahiplerinin katılımıyla otlatma izinleri ve uygulamalarda karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı.
Toplantıda açıklama yapan Orman İşletme Müdürü Hasan Bucaköz, Türkiye’de ilk otlatma yapılan ve 2013 yılı başından itibari ile uygulamaya geçilen otlatma planları ve otlatma izinlerinin Gülnar İlçesi itibariyle uygulamaya geçildiği,geçmiş yıllarda tamamen yasak olan Ormanlık alanların yapılan plan nispetinde bir kısmının otlatmaya açıldığını,uygulamanın ilk olması neticesinde bazı sorunlar yaşanabileceği ama tüm sorunların karşılıklı görüşme anlayışla çözümlenebileceği ni belirtti.
Toplantıda söz olan Koyun-Keçi Yetiştiriciliği İl Başkanı Mehmet Akdoğan,2013 yılı itibariyle bu konuda çok mesafe kat ettiklerini ,Orman teşkilatının da bu konuda bizlere yardımcı olduğu, yetiştiriciler odası olarak da bizlerin birinci hedefimizin Ormanları koruyup,kollayarak,ormanlarımızı gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan Gülnar İlçe Temsilcisi Mustafa Değirmenci ,Böyle bir toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür ettiğini,sorunlarımıza her zaman yardımcı olan Orman Teşkilatına teşekkür ettiğini belirtti. Toplantıya katılımın oldukça geniş olduğu ve katılımcıların memnun olarak ayrıldıkları görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: