Oto alım satım yıkılacak mı?

Bakan Çelik’e Oto Galericileri Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yıkılmayacağı soruldu. İşte Bakan’ın cevabı…

Şanlıurfa’da bulunan Bakan Çelik, Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu 12. Planlama Toplantısı'na katıldı. Konuşmaların ardından söz alan Oto Galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Hafız, kentsel dönüşüm kapsamında oto galericiler sitesinin taşınması gerektiği, bunun için de bir proje hazırlandığını, Ankara’ya gönderilen projenin ne durumda olduğunu sordu.

PROJE NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?

Mustafa Hafız, “Büyükşehir statüsüne geçmemizle birlikte çok güzel şeylerin yanı sıra kentsel dönüşüm anlamında da bazı gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan biri de Oto Galericiler Sitesi’nin de içinde bulunduğu durum. Sitede TOKİ tarafından kararı alınan kentsel dönüşüm projesi ne zaman hayata geçirilecek? Sayın Bakanımdan bu konuda malumatlarını arzediyorum” diye bilgi talep etti.

Reklam
Reklam

URFA’NIN FARKLI BİR ÇEHRESİ ORTAYA ÇIKACAK

Projeyle ilgili olarak Bakan Çelik’e kısa bir özet sunan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “ Otogalericiler, eski sanayi, eski sebze pazarı, 11 Nisan Stadı ve oradaki 35 metrelik yol açıldığında Urfa’nın farklı bir çehresi ortaya çıkacak. Oto galericilerin buradan taşınması bu anlamda çok önemli. Projeye desteklerinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Otogalericilerle sürekli görüşme halindeyiz. Çok güzel bir yerleri var ve hazırlar. Projeyi Milli Emlak Müdürlüğü’nden çıkarttığımız taktirde bu işi çözeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

BAKAN ÇELİK: BURALARIN YIKILMASI ZARURİ

Bakan Çelik ise, “İlgili yazı şu an Ankara’da. Buradan yazıldı geldi. Milli Emlak’la bir görüşme yapalım. Daha önce buraları gezdik biz baktık. Buraların tahliyesi zaruri. Bir dahaki toplantıda projenin hangi aşamaya geldiğini değerlendiririz İnşallah sorun çözülmüş olur” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: