Oto galeri değil asayiş şube...

Şanlıurfa polisi yaklaşık 1,5 ay boyunca yürüttüğü bir operasyonla otomobil ve motosiklet hırsızlarına ağır bir darbe vurdu.

Yürütülen operasyondu çalıntı 65 otomobil, 89 motosiklete el koydu. Asayiş Şube Müdürlüğü önünde sahiplerine teslim edilmek için bekletilen otomobillerin görüntüsü oto galeriyi aratmadı. Polisin hırsızlık şebekesi ile alakalı 174 şahsı da gözaltına aldı. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye çıkartılan 174 kişiden 7’si tutuklandı.

ŞEBEKENİN İÇİNDE URFALI 4 OTO GALERİCİ DE VAR

Edinilen bilgiye göre otomobil ve motosiklet hırsızları çeşitli illerden çaldıkları araçları Şanlıurfa’da şebeke içerisinde yer alan 4 oto galerici aracılığı ile sattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği Şanlıurfa ve Çevre illerden çalınarak şase ve motor numaralarında değişiklik yapılan araçlar üzerinde il genelinde yaptığı 1,5 aylık çalışma ile şebekesinin peşine düştü. Hırsızlık şebekesi içerisinde yer alanları bir bir gözaltına alan Şanlıurfa polisi, otomobil ve motosiklet sahiplerine de ulaştı.

Reklam
Reklam

ÖNCE POLİSE KIZDI SONRA DUA ETTİ

Bazı otomobil sahipleri telefonla arandıklarında polislere temkinli yaklaştı. Telefondaki kişilerin kontör dolandırıcıları olduğunu düşünen otomobil sahipleri Şanlıurfa emniyetine çağırılmalarına rağmen gelmedi. Polis çalınan otomobilin ve motosiklet sahiplerinden bazıları gidip evlerinden alıp getirdi. Otomobil ve motosiklet sahipleri ile polis arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Önce polise "Dolandırıcılar sizemi inanacağım" diye kızan çalıntı malı alan vatandaş daha sonra olayın gerçek olduğunu anlayınca Polise dua etti. Polise "Henüz otomobili yeni aldım. parasını ödemedim. Çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun." diyerek dua etti.

HIRSIZLARIN PAZARI URFALI MOTOSİKLET TUTUKUNLARI

Şanlıurfalıların motosiklet tutkusunu bilen Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya gibi çeşitli illerdeki hırsızlık şebekesi, çaldıkları motosikletler için en iyi Pazar olarak Şanlıurfa’yı seçti. Eski model JAWA marka motosikletleri çalan hırsızlar satmak için geldikleri Şanlıurfa’da ele veriyor. Günde çalıntı 3 motosiklete el koyan Şanlıurfa Güven timleri çalıntı motosikletlerde ilginç detaylara ulaştı. Şase ve motor numaraları değiştirilen motosikletler piyasa sürülüyor. Polis yürüttüğü operasyonlar ve çalışmalar sonucu bu çerçevede çalıntı 89 motosiklet buldu ve sahiplerine teslim etti.

Reklam
Reklam

Şase numarası silinmiş olan motosikleri Kriminal incelemeye gönderen Polis bu araçları daha sonra sahiplerine teslim edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz