Oto Galericilerin Haksız Rekabet Tepkisi

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin şehir merkezindeki galerileri yeni kurulacak...

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin şehir merkezindeki galerileri yeni kurulacak siteye taşıması konusunda genelge yayınladığını belirterek, 2009 yılına kadar süre verilmesine rağmen herhangi bir çalışmaya imza atılmadığını bildirdi.

Öcal, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 2005 yılında şehir merkezlerindeki galericilerin kapatılarak yeni kurulacak siteye taşınması konusunda genelge yayınladığını hatırlatarak, "Genelgeyle belediyelere 2009 yılana kadar zaman verildi. Türkiye'de sitesini tamamlayan 25 il, galerileri sitelere taşıdı. Ancak Adana'da site bitti, taşınma konusunda bir çalışmaya başlanmadı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 22 Aralık 2011'de kaymakamlar aracılığı ile belediyelere hızlı bir şekilde şehir merkezindeki 2. el pazarını boşaltmaları konusunda yazı gönderdi. Ancak belediyeler hala bir çalışma başlatmadı. Burada haksız rekabet var' dedi.

Reklam
Reklam

Şehir merkezindeki galericilerin yarısının açma ruhsatsız olduğunu belirten Öcal, "Şuan sitemizde 110 iş yeri faaliyet gösteriyor. 170 iş yeri ise boş. Bunların sahibi var ama çarşıdaki iş yerlerini bırakıp buraya gelmiyor. Devletin kolluk kuvvetleri ne zaman beni buradan çıkartır o zaman oraya giderim diye düşünüyor" dedi.

Türkiye'de 15 milyon civarında ikinci el araç olduğunu hatırlatan Öcal, "Önceden herkes araç alım satım işi yapıyordu. Ancak yeni yasa çıktıktan sonra 3 aracın üstündeki alışverişlerde otomatikman vergilendirmeye gidiliyor. Satışlar kayıt altına alınıyor. Böyle olunca bu işi yapanlar bir yer kiralayıp vergi levhasını çıkartıyor, ancak açma ruhsatı çıkarmıyor. Böylece vergi de vermiyor" diye konuştu.

İbrahim Öcal, internet sitelerinden yapılan araç satma işlemi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Araç satmak isteyenler internet sitelerinden yapılan araba satışlarında sadece vergi levhasıyla kayıt yapabiliyor. Ben bu sitelere yazı yazacağım. Bu işin ticaretini yapan insanlar için vergi levhasının yanında açma ruhsatı da istesinler."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: