Oto Galerisi Değil, Çalıntı Otomobiller

Gaziantep polisi, oto hırsızlarına yönelik yaptığı büyük operasyonda, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişiyi...

Gaziantep polisi, oto hırsızlarına yönelik yaptığı büyük operasyonda, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişiyi gözaltına alırken, çalıntı 50 aracı da bularak sahiplerine teslim etti. Sergilenen otomobiller adeta galeriyi andırırken, araçlarını arayan vatandaşlar ise müşteri gibi göründü.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde oto hırsızlarına yönelik büyük bir operasyon başlattı. Yaklaşık 6 aydır operasyonu yürüten Gaziantep polisi, bütün şebeke üyelerini bir bir tespit ederek takibe aldı. Takibe alınan şebeke üyelerinin, aldıkları sipariş doğrultusunda hasarlı araçlara uyarlamak ve pazarlamak amacı ile başta Gaziantep olmak üzere Adana, Ankara, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinden oto çaldıkları tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, çalıntı otoların bir kısmını hasarlı araçlara uyarlayıp change yaparak kendileri ve yakınları adına tescil yaptırdıktan sonra Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde 3'üncü şahıslara sattıklarını tespit etti. Çalıntı otoların bir kısmını ise, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde pazarlayarak haksız kazanç sağlayan şebeke üyelerinin olduğu da tespit edildi. Yapılan çalışmalarda, suç örgütü mensuplarının eylemleri sırasında deşifre olmamak için şifreli bir şekilde konuştuğu tespit edildi. Şebeke üyelerinin çalıntı araca ‘çelik kapı, keçi, kız’ şeklinde hitap ettikleri, çalıntı aracı change yaparken ‘çelik kapıyı montaj yapalım’ şeklinde konuştukları anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Şebekenin bütün sistemini bir bir çözen polis, bugün sabahın erken saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda Tamer A., Ahmet E. ve Bayram Ali A.’nın liderliğindeki suç örgütünün liderleri ile birlikte toplam 13 şahıs gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca, çalıntı olduğu tespit edilen 50 otomobil ele geçirildi. Gaziantep, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan otomobillerin sahipleri çağrılırken, vatandaşlar aylar önce çalınan araçlarını almak için Gaziantep'e geldi. Dizilen otomobillerin arasında araçlarını arayan vatandaşlar, otomobillerini bulunca büyük bir sevinç yaşadı. Araçlarına kavuşan vatandaşlar, Gaziantep polisine de teşekkür etti. Yapılan operasyonda şebeke üyelerinin son 7 ay içinde toplam 61 araç hırsızlığı, 41 ev hırsızlığı ve 41 ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şahıslar, 'suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt çerçevesinde oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, çalıntı aracı satarak haksız kazanç sağlamak, hırsızlık malını bilerek kabul etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: