Oto Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Çaldıkları araçlara sahte şase numarası ve sahte plaka takarak satan çete çökertildi. Çetenin kendi üyelerinin...

Çaldıkları araçlara sahte şase numarası ve sahte plaka takarak satan çete çökertildi. Çetenin kendi üyelerinin araçlarını da çaldığı ortaya çıktı.

İstanbul, Giresun, Şanlıurfa illerinin içinde bulunduğu 26 adrese operasyon yapan oto hırsızlık büro amirliği ekipleri, iddiaya göre otomobil çalan ve parçalayan 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin İstanbul’dan çaldıkları araçları Giresun’a götürerek sattıkları belirtildi. Polisin 3 ay boyunca dinlemeye aldığı şebekenin 10 aracı çaldığı, 3 aracın da motor şase numarası değiştirildiği öğrenildi. Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen S.U.’nun 11 (48) ile Z.S.’nin 44 sabıkası olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Güvenlik güçleri; bir parçalanmış, 7 şase numarası değiştirilmiş araca, 7 kontak anahtara, sahte plakaya, sürücü belgesine el koydu. Telefon dinlemesine takılmamak için şifreli konuşan şebekede çete liderinin kendini “Doktor S.” olarak tanıttığı belirtildi. Şahsın çaldıkları araçları parçalamaya götürürken telefonda, “Ameliyathaneyi hazırlayın, ameliyata geliyoruz. Ben Doktor S.” şeklinde konuştuğu öğrenildi. Çetenin kendi üyelerinden birinin aracını da çalarak aynı yöntemle sattıkları ortaya çıktı.

Pendik’te bir sanayinin içinde bulunan konteynırda yaşayan çete lideri ile 9 kişi yakalanarak emniyete getirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: