Oto Hırsızlık Şebekesinin Çekiciyle Araç Çalması Güvenlik Kamerasında

Ankara polisi, oto hırsızlığı yapan, çalıntı otoların motor ve şasi numaralarını değiştirerek satan şebekeye yönelik...

Ankara polisi, oto hırsızlığı yapan, çalıntı otoların motor ve şasi numaralarını değiştirerek satan şebekeye yönelik operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların bir otomobili çekici yardımıyla çalması güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlığı yapan, çalıntı otomobillerin motor ve şasi seri numaralarını değiştirerek satan bir şebeke tespit etti. Yaklaşık 8 ay şebekeyi izleyen emniyet güçleri, zanlıların çalışma yöntemlerini deşifre etti. Birbirleriyle telefonla konuşmamaya dikkat eden şebekenin, hırsızlık yaptıklarında ‘koparmak’, ‘çektirelim’ gibi şifreli ifadeler kullandığı belirlendi. Çalışmaların ardından operasyon için düğmeye basan polis, 15 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların 30 otomobil çalma, 1 oto hırsızlığına teşebbüs, 7 resmi belgede sahtecilik ve 2 kanunsuz araç parçalamak suçlarını işledikleri belirlendi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda 2. el oto yedek parçası, noter satış senetleri, oto plakaları ele geçirildi.

Reklam
Reklam

ÇEKİCİYLE HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çete üyelerinin çekici yardımıyla da hırsızlık yaptığı öğrenildi. Akşam saatlerinde çekiciyle bir adrese gelen zanlıların kaldırımdaki lüks bir otomobili, vatandaşların gözleri önünde çekiciye yükleyip götürdüğü görüldü. Çetenin, çaldıkları otomobilleri Çubuk Barajı çevresinde şebekenin diğer üyelerine teslim ettiği, çalıntı otomobillerin Çubuk'taki bir depoda saklandığı kaydedildi.

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: