Oto Sanayicileri İftarda Buluştu

Oto Sanayicileri, Ostim OSB'de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu iftarda,...

Oto Sanayicileri, Ostim OSB'de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu iftarda, sanayiciler sektöre ilişkin sorunları masaya yatırdı.

Oto Sanayicileri Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, bir açıklamada bulunan Konya Yedek Parçacılar Dernek Başkanı Faruk Meydan, bu yıl iftar yemeğinin ikincisini gerçekleştirildiğini ve çözüm ortaklarıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Gerçekleştirecekleri projelerde otomobil üretimiyle ilgili birtakım çalışmalarının da olduğuna dikkati çeken Meydan, "Konya'da büyük bir tesis kuruyoruz. Bütün otomobillerin yedek parçalarını plastik aksanlarını üreten yeni bir tesis kuruyoruz. Bu tesisimizde üretilecek otomobilleri veya üretilen otomobillerin yedek parçalarını üretmeyi planlıyoruz. Ülkemiz için ekonomiye katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Bütün herşeyi bu vatan ve ülke için hep beraber çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Meydan, Türkiye'deki yıllık otomobil ve yedek parça ithalatına bakıldığı zaman bunun büyük bir meblayı teşkil ettiğini söyleyerek, yapacağımız üretimde tahminen 500-550 kişiye istihdam sağlayacaklarına dikkati çekti. Türkiye'deki otomobil fabrikalarına yedek parça üretmeyi planladıklarını bildiren Meydan, projeleri içinde bunun da olduğunu ve yedek parça üretime devam edeceklerini dile getirdi.

"KONYA, TÜRKİYE'DE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 'ÇOK GELİŞEN' ŞEHİRLERDEN BİR TANESİ"

Devletten bu konuda gerekli teşvik ve destekleri aldıklarını bildiren Meydan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Konya, Türkiye'de otomotiv sektöründe çok gelişen şehirlerden bir tanesi. Dünya'da Çin, Türkiye'de ise Konya var. Konya, otomotiv yedek parça üretiminde irili ufaklı birçok imalatçının olduğu, Avrupa'ya birçok ülkeye orijinal yedek parça üretimi yapıp ihraç eden bir şehir. Gelecekte çok çok iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız üretimin yüzde 50'sini veya 70'ini yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz. Diğerlerini de Türkiye pazarına satmayı planlıyoruz çünkü pazar payına baktığımız zaman bir günde otomobilin bin tamponunu üretirseniz bunun tamamını Türkiye pazarına satamazsınız. Avrupa ülkeleri, Amerika, Ortadoğu ve Rusya gibi ülkelere ihracat yapmayı planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: