Oto terminali kampüs oldu

İZMİR (İHA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında tamamlanan, ancak karayollarına uzaklığı nedeniyle yolcu otobüslerince benimsenmeyen 34 bin metrekarelik alana sahip 75. Yıl Oto Terminali Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu'na tahsis edildi. Ege Üniversitesi Rektörü Ülkü Bayındır, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve binanın üniversiteye dönüşümüne maddi destek sağlayacak olan Sider Dış Ticaret Aş. Genel Müdürü Erol Akın arasında imzalanan bir protokolle Belediye meclisinin 11 Haziran 2004 tarihinde aldığı karar, somut olarak uygulamaya geçti. Ege Üniversitesi Rektörlük Binası Senato salonunda gerçekleştirilen imza törenine üniversite senato üyeleri de katıldı.

Reklam
Reklam

Terminaldeki binaların kullanım hakkını 49 yıllığına devralan Ege Üniversitesi, buraya Bergama Meslek Yüksek Okulu'na bağlı olarak Aliağa Çok Amaçlı Lise Binası'nda faaliyet gösteren elektrik ve elektronik bölümleri dersliklerini taşıyacak. Dönemin Bayındırlık Fiyatlarıyla 400 milyar liraya yapılan, bugünün birim fiyatlarıyla arsası da düşünüldüğünde 5 milyon YTL olarak gösterilen terminalin amacı doğrultusunda çalıştırılamadığını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Lise binasında faaliyet gösteren yüksekokulun yöneticileri bizlerden bina talebinde bulunuyordu. Biz de gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra terminalin üniversiteye tahsisinin daha uygun olacağını düşündük. Böyle bir hizmete ön ayak olmaktan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

Yıllardır atıl durumda bulunan 75. Yıl Oto Terminali'nin kaderine terk edilerek, "Çürümesine gönlümüz razı gelemezdi." diyen Başkan Kaya şöyle konuştu: "Bu bizim asli görevimiz. Kullanılmayan büyük bir yatırımın atıl olarak beklemesi bizi üzüyordu. En faydalı ve doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum. Eğitim kurumlarına belediye olarak her zaman yardımcı olacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının genç nesillere yatırım yapmak olduğunu kaydeden Sider Dış Ticaret Aş. Genel Müdürü Erol Akın'da yaptıkları katkılarla topluma daha güzel bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Protokol törenine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'da katıldı. Kaymakam Bulgurlu, Aliağa Belediyesinin, kullanılmayan atıl vaziyette bir yeri Üniversiteye tahsis etmesinin bir Türk Devlet Adamı olarak kendisini son derece gururlandırdığını ifade etti.

"YENİ BÖLÜMLER AÇILSIN" Konuşmaların arsından Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Ege Üniversitesi Rektörü Ülkü Bayındır ve Sider Dış Ticaret Aş. Genel Müdürü Erol Akın arasında üçlü bir protokol imzalandı. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, imzaların atılmasının ardından rektör Ülkü Bayındırdan bir istek de bulunarak Aliağa'da önümüzdeki ders yılı yeni yerinde öğretime başlayacak olan Meslek Yüksek Okuluna gündüz öğretim yapan yeni bölümlerinde açılmasını rica etti. Başkan Kaya, "Bölge sanayicilerimiz kendi ara eleman açıklarını karşılamak için vasıflı elemana ihtiyaç duyuyorlar. Bunun için gerekli desteği vermeye hazırlar. Aliağa'da şu an akşam öğretim veren bölümler var. Önümüzdeki öğretim yılında gündüz bölümleri de açılarak yeni sınav kitapçığına konursa bizlerin bu alanda şevki daha da artacaktır" dedi.

Reklam
Reklam