Oto yıkamacıda 'cilalı esrar' operasyonu

İzmir'de düzenlenen 10 operasyonda, toplam 288 kg. esrar ve 730 adet uyuşturucu hap ele geçirildi....

İzmir'de düzenlenen 10 operasyonda, toplam 288 kg. esrar ve 730 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. İstanbul, Diyarbakır ve İzmir'deki eşzamanlı operasyonlarda 14 kişi tutuklandı. Uyuşturucu madde almak için oto yıkamacıya gidenlerin, "cilalı" şifresi kullandığı belirlendi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, doğu illerinden uyuşturucu getirildiği, bunlar ve İstanbul'dan getirilen uyuşturucu hapların piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaştı. Yaklaşık 1,5 yıllık çalışmanın ardından İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da eşzamanlı 10 operasyon düzenlendi. Bunlarda toplam 288 kg. esrar ve 730 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 14 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebeke üyelerinin teknik takibi sırasında uyuşturucu sevkiyatının devam etmesi üzerine polis, İzmir ve Diyarbakır'da baskınlar yaptı. Elebaşı olduğu iddia edilen N.E. ve V.E'nin de aralarında yer aldığı 11 kişi İzmir'de, 4 kişi Diyarbakır'da gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde 250 gr. esrar ele geçirilen zanlıların, alışveriş için Karşıyaka ilçesinde bir araba yıkama yerini kullandığı öğrenildi. Arabalarını yıkamaya gelen alıcıların "motoru cilala", "cilalı olsun" şeklinde şifreli kelimelerle uyuşturucu istediği belirlendi. İşlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz