Otoban cinayetleri "namus" için işlenmiş

ANKARA(ANKA)-Otoyol cinayetinde yaşanan gelişmeler ve elde edilen bulgular olayın namus cinayeti savına ağırlık kazandırıyor.

İstanbul Otoyolu Hurdacılar Sitesi'nde yol kenarında başlarından vurulmuş olarak bulunan 3 cesedin biraz uzağında bulunan erkek cesedinin de bu cinayetle ilgisi olduğu belirlendi. Otoyol kenarında başlarından vurulmuş olarak bulunan cesetlerin 40 yaşındaki kadının Nuray Okkalı, lise öğrencisi kızı Şeyma Okkalı ve ilkokul öğrencisi oğlu Osman Yusuf Okkalı olduğu kaydedildi. Bu cesetlerin biraz uzağında bulunan erkek cesedinin de Nuray Okkalı'nın geçen sene öldürülen kocası Murat Okkalı'nın amcasının oğlu Abdullah Okkalı olduğu saptandı.

Reklam
Reklam

-AMCAOĞLU NAMUS TEMİZLEDİ-

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü soruşturmada başlarından 7.65 mm'lik bir silahla vurularak öldürülen 3 kişinin dışında cinayet mahalline yakın bir yerde dere yatağında dördüncü bir ceset daha bulundu. Soruşturmayı yürüten güvenlik görevlilerinin ilk bulgularına göre namus cinayeti olarak nitelenebileceği ifade edilen olayın geçen yıl Nuray Okkalı'nın eşi Ulus Otobüsçüler ve Dolmuşçular Derneği Başkanı Murat Okkalı'nın da Karşıyaka Mezarlığı civarında öldürülmesiyle başladığı ifade edildi. Uzman dedektiflerin ulaştığı verilere göre olay şöyle geliştiği iddia edildi:

Cesetlerin bulunmasından sonra yapılan incelemelerinin ardından gözaltına alınan İ.O. geçen yıl cinayete kurban giden amcaoğlu Murat Okkalı'nın eşi Nuray Okkalı'nın diğer amcasının oğlu Abdullah Okkalı ile ilişkiye girdiğini öğrendi. İ.O., cinayet mahalline götürdüğü Abdullah Okkalı'yı öldürdü. İ.O. daha sonra Nuray Okkalı ve çocuklarını ilk işlediği cinayet mahalline yakın bir yerde başlarına tabancayla ateş ederek öldürdü. Sorgulaması sırasında suçunu itiraf ettiği söylenen katil zanlısının Nuray Okkalı'nın üzerinden çıkan telefon numarasından tespit edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam