Otobüs şoförlerine psikoloji dersi

BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersin Kuşdil, dünyada en çok sıkıntı çeken toplumun Türkler olduğunu belirterek, "Sıkıntıdan başı kurtulmayan Türk insanının sabrı övgüye değer" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs şoförlerine verdiği hizmet içi seminerinde bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersin Kuşdil, "Yolcuların verdiği öfkeyi hanımınızdan, hanımınızın hıncını da yolculardan çıkartmayın. Evinizden çıkarken mutlu çıkın. Böylece güne içinizdeki psikolojik gürültüyü atlatarak, başlamış olursunuz" uyarısında bulundu.
Belediye otobüs şoförlerinin her yıl yapılan hizmet içi eğitim seminerinde ekonomik krize de değinen Kuşdil, "Dünyada Türkler kadar başına sıkıntı gelen başka bir topluluk yoktur. Türkler, asırlardır sıkıntıdan bir türlü kurtulamadı. Ülkenin bu genel sıkıntısı, problemli insan imajını oluşturdu. Özellikle son dönemde iki büyük deprem ve yıllardır içinden çıkılmayan ekonomik krizler, Türk insanını artık bunaltma noktasına getirdi. Bu bakımdan yolculara bu açıdan bakarak davranın. Söylediklerinize hemen karşılık veren yolculara cevap vererek onların sinirlerini artırmak yerine sakinleştirin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ŞOFÖRÜN TOPLU SÖZLEŞME İSYANI Kuşdil'in konuşmasının ardından söz alan bir otobüs şoförü, "Bizi kim sakinleştirecek? Yıllardır problemsiz bir toplu sözleşme imzalayamadık. Kredi kartı borcunu kredi ile ödüyoruz. Geçmişe dönük alacaklarımız ise belediyenin verdiği söze rağmen yıllardır ödenmiyor" diye dert yandı.

Otobüs şoförünü verdiği olumlu mesajlarla sakinleştirmeye çalışan Kuşdil, "Bu sıkıntıyı Türkiye'de sadece siz çekmiyorsunuz. Ben de, o da, kısacası toplumun 4'de 3'ü bu sıkıntının içinde. Otobüslere binen insanların da müreffeh olduğunu söyleyemeyiz. Yani yolcular da sizden biri. Bu bakımdan sıkıntıyı çeken insanların sıkıntıda olan insanlarla diyalog kurup, dertleşmesi lazım" şeklinde karşılık verdi.

Ekonomik krizden dolayı üniversitede öğrencilere 10 sayfa fotokopi çektiremediğini dile getiren bir öğretim görevlisi de "Siz hayatınızın yarısından fazlasını atlatmışınız. Fakat istikbalini kazanmaya çalışan bu öğrenciler daha yola çıkmadan, sıkıntı çekiyorlar. Ekonomik krizi ben de çekiyorum. Ama buna isyan etmek yerine pozitif düşünceler üreterek, psikolojik gürültüye boyun eğmemeliyiz" dedi.

Reklam
Reklam