Otobüs Yolcularının Mağdur Edildiği Iddiası

Kayseri-İzmir seferi yapan yolcu otobüsünün, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Afyonkarahisar'da trafikten men edildiği ve yolcuların 6 saat bekletildikten sonra başka bir

Kayseri-İzmir seferi yapan yolcu otobüsünün, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Afyonkarahisar'da trafikten men edildiği ve yolcuların 6 saat bekletildikten sonra başka bir otobüsle İzmir'e gönderildiği iddia edildi.

İddiaya göre, bir seyahat firmasına ait otobüs, yolcularını alarak İzmir'e gitmek üzere Kayseri'den dün akşam yola çıktı ve saat 04.00 sıralarında Afyonkarahisar'da trafik ekiplerince durduruldu.

Ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle trafikten men edilen araç, bir dinlenme tesisinde çoğunluğu öğrenci olduğu öğrenilen 52 yolcu indirildikten sonra otoparka çekildi. Yolcular, 6 saat bekledikten sonra firma tarafından gönderilen başka bir otobüsle İzmir'e gönderildi.

Reklam
Reklam

Yolculardan Hatice Alagöz, otobüsün İzmir'e hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'den Afyonkarahisar'a gelinceye kadar hiçbir kentte otobüs terminaline girmediklerini, yolcuların Kayseri, Kırıkkale ve Ankara'da servis minibüsleriyle terminaller dışına çıkarılarak başka alanlarda otobüse bindirildiğini savundu.

Otobüsün, Afyonkarahisar'da bir dinlenme tesisinde 30 dakika mola verdiğini ifade eden Alagöz, şöyle konuştu:

"Mola bitiminde bir trafik denetim aracı otobüsü durdurdu ve araç bağlandı. Bizi en yakın denetim merkezine götürdüler. Orada aracın kapıları kapandı. Dışarı çıkmamız yasaklandı ve ne olduğunu anlayamadık. Daha sonra bizi başka bir dinlenme tesisine götürdüler. Polisler bize, 'Bu araç bağlandı, size başka bir araç gönderilecek' diyerek aracı alıp götürdüler. Israrımız üzerine yedek şoförü yanımızda bıraktılar. Burada mağdur edildik. Hiçbir konaklama imkanı sağlanmadı. Beklerken masraflarımızı cebimizden karşıladık. Çoluk çocuk ortada kaldık."

Reklam
Reklam

Alagöz, otobüsün kaçak olarak yola çıktığını ve can güvenliklerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek, firma hakkında tüketici haklarıyla ilgili kurum ve kuruluşlara şikayette bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Güngör / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz