Otogarda bayram yoğunluğu

Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, memleketlerine gitmek için Esenler’deki Büyük İstanbul...

Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, memleketlerine gitmek için Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Şehirlerarası sefer yapan otobüslerin tam kapasite çalıştığı otogarda, son anda bilet alıp, seyahat etmek isteyenler bilet bulmakta zorluk çekti.
Otogar’da Ramazan bayramı tatili sebebiyle yoğunluk yaşandı. Bayram tatilini memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçirmek üzere yola çıkanlar otogara akın etti. Yoğunluk nedeniyle otogarın giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle yerler öncesinden ayırtıldı. Taleplere yetişemeyen firmalar ek seferler koyarak yolcu taleplerini karşılamaya çalıştı. Yer bulamayan bazı vatandaşlar ise memleketine aktarmalı olarak gitti. Son anda bilet almaya mecbur kalanlar otogarda zor anlar yaşadı. Otobüs seferlerindeki yoğunluğun 9 günlük tatilin sonuna kadar süreceğini belirten turizm şirketi yetkilileri, üniversitelerin de kayıt tarihlerinin yaklaşmasıyla Eylül ayı sonuna kadar yer bulmanın güçleşeceğini ifade etti.
Otobüs biletlerinin günler öncesinden bittiğini belirten turizm firması görevlisi Birol Şencan, ek sefer konulmasına rağmen şu anda bilet bulmanın mümkün olmadığını kaydetti.
Bayram tatilinin 9 güne çıkmasından sonra Türkiye’nin deyim yerindeyse yer değiştirdiğini, şehirler arası yolcu taşımacılığında yoğunluk yaşandığını aktaran Pamukkale Turizm yetkilisi Niyazi Gümüş, “Biletler günler öncesinden ayrıldı. Ek otobüs seferi konulmasına rağmen şu anda çoğu seferde yer yok. Yoğunluk Eylül ayının 4 ve 5’ine kadar sürecek. Buna okul kayıtları da eklenince otobüslerde yer bulmak daha da güçleşecek.” ifadelerini kullandı.
Bayram tatilini Atina’da geçireceğini dile getiren Aslı Örter ise, daha ucuz olduğu için otobüsle seyahat etmeyi tercih ettiğini ve yer bulamama ihtimaline binaen biletini bir ay öncesinden ayırttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz