Otokar’dan meslek yüksekokuluna ekipman desteği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulları’nda okuyan öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile başlatılan...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulları’nda okuyan öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile başlatılan çalışmalara , Türkiye’nin en büyük otomotiv ve savunma sanayilerinden olan Otakar'dan destek geldi.
Otomotiv Bölümü öğrencilerine eğitimlerinde kullanılmak üzere 2 adet aks, 1 otobüs motoru, 1 hidrolik kesme makinesi, 1 radyatör eğitim seti, 1 küçük daire kesme makinesi hibe edildi.
Sakarya Meslek Yüksekokulu Otomotiv Atelyesi’nde gerçekleşen teslim töreninde Sakarya Profesyoneller Derneği Başkanı ve Koç Holding yöneticilerinden Gökhan Taşdeviren, Sakarya Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Müdür Yardımcısı Abdullah Uzun, Otokar yetkilisi Kayhan Çelen ve Otokar temsilcileri de hazır bulundu.
Sarıbıyık, sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren en önemli kaynaklardan birinin meslek yüksekokulları olduğunu belirterek, Sakarya’nın potansiyelini öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Otakar Genel Müdürü Serdar Görgüç eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Sarıbıyık, “Okulumuza kazandırılan bu yeni araçlarla öğrencilerimizin sektörleriyle ilgili eğitimlerine önemli bir katkı sağlanmıştır. Bizler bir taraftan okul bünyesinde eğitimi daha etkin hala getirirken bir taraftan da öğrencilerimizin kendi alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla olan bağlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda başlattığımız 3+1 uygulaması gerek öğrencilerimiz gerekse de kurum ve kuruluşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz