Otomatik vites araçlara B1 ehliyeti geliyor

Sürücü belgelerinde AB standartları çerçevesinde yapılan değişiklikler açıklandı.

Nevşehir Sürücü Kursları Birlik Toplantı Başkanı İsa Doğan Ankara'da düzenlenen '3. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nun da sonuç bildirgesinde alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sonuç bildirgesinde göre Meclise sunulan kanun teklife göre Otomatik vitesli otomobil kullanabilmek için B1 ehliyeti alınması gerekiyor.Ayrıca İlkokul mezunlarına Ehliyet alabilmeleri için Meclis Genel Kurulda Görüşecek akabinde Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor. Doğan; Meclise sunulan kanun teklifine göre 5 yıllık İlkokul mezunlarına Ehliyet alabilmeleri için yeni bir imkan verileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Yapılması düşünülen diğer değişiklikler ise şu şekilde;

Sürücü Kursu taslak yönetmeliğine göre doğrudan Otobüs (E) Kamyon (C) ve Çekici (Tır) (D) ehliyeti alınamıyor. Yönetmelik yürürlüğe girdiğinde artık doğrudan Otobüs,Kamyon ve Çekici (tır) ehliyeti alınamayacağını belirtti. İlk önce otomobil ehliyeti alınılıp 3 yıl sonra Otobüs,Kamyon ve Çekici (Tır) ehliyeti alınabilecek, Ayrıca Otomatik vitesli otomobil kullanabilmek için de ayrı bir ehliyet alınması gerekecektir. dedi. ,

Taslak Yönetmelik; Kursu başarı ile bitirerek sertifika alanlar, bu sertifikalarını sınıfına uyan sürücü belgesi ile en geç iki yıl içinde değiştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: