Otomobil Sporları

Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, Doğu Avrupa Ralli Kupası'nı kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, Doğu Avrupa Ralli Kupası'nı kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımcı pilotu Bahadır Gücenmez ile Sırbistan Rallisi'nde 3. olarak Doğu Avrupa Ralli Kupası'nı kazandıklarını hatırlattı.

Avrupa'da 4 yarışa katıldıklarını ifade eden Avcı, "Sırbistan Rallisi, şampiyonanın sonucunu belirleyen yarış oldu. Yarış genel olarak ıslak asfalt zeminde ve sisli bir havada geçti" dedi.

Bulgaristan Ralli Şampiyonası'na dahil olan yarışa tecrübeli Bulgar pilotların da katıldığını kaydeden Avcı, "Bulgar pilotların iyi bildiği bir parkurdu. İlk 2 özel etap normal olarak geçildi. 3 özel etapta en iyi zamanı yaparak yarışa başladık. İddialı rakiplerimizin yarış dışı kaldığını öğrenince takım direktörümüz Serdar Bostancı'dan gelen direktif üzerine yavaşladık. 2. gün biraz daha tempolu şekilde giderek pozisyonumuzu koruduk. 4. olarak sürdürdüğümüz yarışta önümüzdeki rakiplerden biri lastik patlatıp zaman kaybedince üçüncülüğe yükseldik ve yarışı 3. bitirdik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Zorlu mücadelede güçlü pilotların arasından sıyrılmayı başardıklarına dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğu Avrupa Ralli Kupası'nı kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Babam Nejat Avcı'nın, Volkan Işık'ın ve takım direktörümüz Serdar Bostancı'nın önemli yurt dışı başarılar var. Bizim başarımız da Doğu Avrupa Ralli Kupası'nda bir ilk oldu. Bu hafta sonu da Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi var. Şampiyonada ikinci sıradayız. Orada da şampiyonluk için mücadele edeceğiz."

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: