Otomobilin çarptığı at, saatlerce can çekişti

BURSA (İHA) - Bursa'da yavrusunun peşinden çevre yoluna fırlayan bir at, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 3 saat boyunca 30 derece sıcakta veterinerin gelmesini bekleyen yaralı at, kovalarla su dökülerek ayıltılmaya çalışıldı. Veterinerin iğne vurduğu Cano isimli yaralı at, ayağa kalkamayınca iş makinesinin kepçesiyle kamyona yüklenerek götürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Arabayatağı Mahallesi Bakış Sokak'ta oturan Zehra Cedik, bir ay önce doğum yapan atı ve yavrusunu gezdirmek için dışarıya çıkardı. Rüzgar isimli bir aylık tay, aniden yola fırlayınca peşinden annesi Cano ve sahibi Zehra Cedik de sürüklendi. Bu sırada kent merkezinden Otosansit istikametine giden S.A. idaresindeki 16 Z 6316 plakalı özel otomobil ata çarptı. Olay yerinde plakasını düşürüp, kazadan sonra jandarma karakoluna giden sürücü, görevlilere bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Kazadan sonra ağır yaralanan ve can çekişen Cano, vatandaşlar tarafından yol kenarına alındı. 3 saat boyunca yerde yatarak veteriner gelmesini bekleyen Cano, güneşten etkilenince vatandaşlar tarafından üzerine kovalarla su dökülerek ayıltıldı.

Sahibi Zehra Cedik, elindeki kovadan Cano'ya su içirirken gözyaşlarına boğuldu. 4 çocuk sahibi Zehra Cedik, eşinin felçi olduğu için evde yattığını, 4 çocuğuna da bu at sayesinde baktığını belirterek, sürücüden kendisine yeni bir at almasını istedi.

Veterinerlerin kazaya 3 saat sonra gelmesine tepki gösteren vatandaşlar polis ekipleriyle de tartışma yaşadı. Olay yerine gelen veteriner ekipleri önce sakinleştirici yaparak Cano'yu ayağa kaldırmak istedi. Ancak bunda başarılı olamayınca çağrılan iş makinesi yardımıyla kamyona konulan yaralı hayvan tedaviye götürüldü. Ancak beli ya da ayağı kırılan atların yaşama ihtimalinin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan kaza sonrası çevre yolundaki demir bariyerin üzerinde oturan ve küçük çocuklarıyla karşıdan karşıya geçen kadınların görüntüsü dikkat çekti. Polis kazayla alakalı soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam