Otomobilin Gizli Bölmesinde Filistin Uyruklu Kaçak Yakalandı

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir otomobilde yapılan kontrolde aracın taban kısmına yapılmış gizli bölmede Filistin...

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir otomobilde yapılan kontrolde aracın taban kısmına yapılmış gizli bölmede Filistin uyruklu bir kaçak yakalandı.

Alınan bütün tedbirlere rağmen insan kaçakçılığının önüne geçilemiyor. Daha önce valizle sınırdan geçirilmek istenen bir kaçağı yakalayan gümrük muhafaza görevlileri, benzer bir olayı daha ortaya çıkardı. Sürücülüğünü Bulgar uyruklu Y.H.S.’nin kullandığı otomobil Türkiye'den çıkış yapmak üzere gümrük sahasına girdi. Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği görevlileri tarafından risk analizleri kapsamında x-ray cihazına sevk edilen araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan aramada; otomobilin taban kısmında gizli bir bölme tespit edildi. Bölmenin kapağını açan gümrük görevlileri Filistin uyruklu kaçağı yakaladı.
Gözaltına alınan araç sürücüsü, gümrükteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Filistinli kaçak ise Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'ın dorsesinde yapılan aramada ise 4 kaçak daha yakalandı.
Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule gümrüğüne gelen Türk vatandaşı Y.Ö.’nün kullandığı TIR şüphe üzerine arandı. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı detaylı aramada aracın dorsesinin orta kısmında, yasal yükün arasında kalan boşlukta oturur vaziyette 4 İran uyruklu kaçak göçmen yakalandı.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kaçaklar, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: