Otomotiv sektörü destek bekliyor

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), otomotivde AB ülkelerine göre daha büyük oranda daralan Türkiye'nin yurt içi pazarını canlandırılması için AB ve ABD'de krize karşı alınan önlemlerin benzerlerinin bir an önce uygulamaya konmasını istedi. Dernek, krizin sanayi üzerindeki etkisinin en aza indirilmesi için bunun büyük önem taşıdığını kaydetti.

OSD'den yapılan açıklamada, 2009 itibariyle ABD ve AB ülkelerinde otomotiv firmalarını, derinleşerek devam eden krizin etkilerinden korumaya yönelik "Önlem Paketleri" uygulanmaya başladığı vurgulandı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, "ABD Hükümeti tarafından, finansal olarak zor durumda bulunan otomotiv firmalarının yeniden yapılandırılmasına ve otomotiv firmalarına finansal destek sağlamak amacıyla hazırlanan toplam 13.4 milyar dolarlık kredi paketi, Aralık ayında, Amerikan Hükümeti tarafından kabul edildi. Amerika'nın doğrudan ve dolaylı istihdamının onda birini sağlayan otomotiv firmalarının bu kredi ile desteklenmesi, Amerikan ekonomisinin geleceği ve özellikle sosyal boyutu açısından çok önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir" denildi.

Açıklamada, AB'de küresel krizin otomotiv sanayi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve daralan pazarı canlandırmak amacı ile 4 yıl süreli 16 milyar Euro'luk düşük faizli fon paketi ile ilgili Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve ACEA tarafından da desteklenen önerinin de Aralık ayında onaylandığı anımsatıldı. Açıklamada, "Üretimi ve tüketimi artırmayı hedefleyen AB ve ABD'de alınan bu önlemlere benzer tedbirlerin öncelikle, AB Ülkelerine göre daha büyük oranda daralan yurt içi pazarımızı canlandırabilmek amacıyla bir an önce uygulanmaya başlaması, krizin sanayimiz üzerindeki etkisinin asgari düzeye indirilmesi açısından çok önem taşımaktadır" değerlendirmesi yapıldı. (ANKA)

Reklam
Reklam