Otomotiv sektörüne 100 milyon TL'lik alışveriş merkezi

Bütün otomotiv markalarını ve araba alınırken ihtiyaç duyulan her şeyi bünyesinde toplayan Otoport kapılarını Nisan...

Bütün otomotiv markalarını ve araba alınırken ihtiyaç duyulan her şeyi bünyesinde toplayan Otoport kapılarını Nisan 2012’de açacak. 100 milyon TL’ye mâl olan Gül Yapı ve Kullar İnşaat’ın ortak projesi, yılın 365 günü saat 22.00’ye kadar hizmet verecek.
İstanbul Beylikdüzü’nde 120 bin metrekarelik alana sahip Otoport'ta birinci ve ikinci el otomobillerin yanında araba alınırken ihtiyaç duyulan her şeyi bulmak mümkün olacak. Alışveriş merkezlerinin otomobil sektörüne yeni bir soluk getireceğini ifade eden Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yasal düzenlemeler sonucunda, şehir merkezlerindeki ikinci el otomobil galerilerinin şehir dışına taşınmasını zorunlu hale getirdiğine dikkat çekti. Otoport'un bu gerekliliğin karşılığı olarak tasarlandığını vurgulayan Gül, şöyle konuştu:
“Ancak elbette Otoport sadece sıfır ve ikinci el otomobil galerilerinden oluşmayacak, ayrıca onlar için de bir adres olacak. Galericiler de bu sistemden kazançlı çıkacak. Hazır işleyen bir sistem içerisinde geniş alanlara kavuşacaklar. Otomobille ilgili her şey elinizin altında olduğu için otomobil almak hem kolay hem de çok hızlı olacak. Bir aracı satın almaya karar veren müşteri, kapora vermek ve aracı satın almak için beklemek zorunda kalmayacak. Kredi işlemlerini halledebilecekleri tüm bankalar burada elleri altında olacak. Ayrıca otomobil alım satımı için gerekli tüm kurumlar, noter, sigorta acenteleri, hepsi Otoport’ta.”
Otoport’u yılda ortalama 3 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Otomotiv sektörü üzerine kurulu alışveriş merkezinde metrekare fiyatları bin 700 dolarla 3 bin dolar arasında değişiyor. Kiralanmaya ayrılan galerilerin kira değeri ise metrekare başına 10 dolar civarında değişiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz