Otomotiv Test Merkezi Için Arsa Tahsisi Çalışmaları

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE), Yenişehir'deki arazinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE), Yenişehir'deki arazinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliği'ne resmi yazı gönderdiği belirterek, "Bu yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'ya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu" dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, TSE'nin Yenişehir'deki 2 bin 600 dönümlük mera arazisinin, Otomotiv Test Merkezi kurmak amacıyla enstitüye tahsis edilmesiyle ilgili Bursa Valiliği'ne resmi yazı gönderdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

TSE'nin tahsis talebini içeren yazının Bursa Valiliği'ne elden ulaştırıldığını bildiren Yalçın, "Bu yazıyla TSE, Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'ya kurulması konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu. Bursa için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Bu aşamadan sonra valiliğin en kısa sürede söz konusu arazinin TSE'ye tahsis edilmesi işlemini gerçekleştirmesinin beklendiğini bildiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Daha önce Karacabey'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) arazileri talep edilmişti. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yenişehir'in daha uygun olacağı konusunda görüş bildirmişti. Yenişehir bölgesinde bulunan arazinin tahsisi şimdi TSE tarafından resmi olarak valilikten istendi. Başta bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile TSE Başkanı Hulusi Şentürk olmak üzere, bu yatırımın Bursa'ya kazandırılmasını sağlayan, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

TSE'nin Yenişehir'e 150 milyon dolarlık bir harcamayla gerçekleştireceği Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'ya çok önemli bir katma değer sağlayacağını vurgulayan Yalçın, "Öncelikle Türkiye'nin bu konuda her yıl harcadığı 15 milyon avroluk kaynak ülkemizde kalacak. Tesiste önemli görev üstlenecek bir de AR-GE merkezi bulunacak. Ayrıca 700-800 kişilik bir istihdam sağlanacak" açıklamalarını yaptı.

Reklam
Reklam

Bu arada gönderilen resmi yazının Bursa Valiliği'nin talebi üzerine gönderildiği, TSE Başkanı Hulusi Şentürk imzalı yazıda, "Yenişehirde bulunan 2,3 milyon metrekare mera arazisi, TSE kamu yatırım programına alınmıştır. Bu arazinin Bursa Valiliği tarafından TSE otomobil test merkezi kurulması için tahsis edilmesini arz ederim" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: