Otomotivciler, Fransa’da gövde gösterisi yaptı

Türk otomotivinin kalbi Bursa, hazırlıkları süren yerli otomobilde de lokomotif şehir olmayı planlarken, kaliteli üretimini,...

Türk otomotivinin kalbi Bursa, hazırlıkları süren yerli otomobilde de lokomotif şehir olmayı planlarken, kaliteli üretimini, dünyanın birçok ülkesine ihracat yaparak ispatlayan otomotiv yan sanayii de bu yöndeki girişimleri cesaretlendiriyor.
Bursa Karacabey’de rot ve süspansiyon sistemlerinde üretim yapan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan NSK Group bünyesindeki Ran Oto firması, Fransa’da düzenlenen Equip Auto Fuarı'na katılarak, otomotiv yan sanayiinin ulaştığı seviyeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Traktör, ticari vasıta, iş makinası ve binek oto gruplarına yönelik rot, rotbaşı, rot kolu, komple rot ve süspansiyon parçaları (V Kol, Bugi Kolu) üretimi yapan ve üretiminin yaklaşık yüzde 80’ini ihraç eden Ran Oto firmasının Genel Müdürü Ömer Kazangil, “Fuara, Rota markasına yeni pazarlar ve müşteriler oluşturmak, dünyanın her tarafından gelen firma yetkilileri veya sahipleri ile birebir üst düzey görüşmeler yapmak, mevcut müşterilerimizle de 2011’i değerlendirip, 2012 plan programlarını görüşmek, ayrıca rekabet koşullarını yakından takip etmek amacıyla katıldık. Hedeflerimizin hepsine ulaştık. Bizim açımızdan verimli bir fuar oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

HEDEF YÜZDE 50 ORANINDA İHRACAT
İki yılda bir düzenlenen fuara 8. kez katıldıklarını kaydeden Kazangil, “Bu yıl fuarda İstanbul ve Karacabey’den 7 kişilik bir ekiple 50 metrekarelik standımızda hem firmamızı hem de Türk otomotiv sektörünü başarıyla temsil ettik.” diye konuştu.
Firma olarak,uzun zamandan beri yaptıkları çalışmalarla dünyanın her yerine ulaşır hale geldiklerini ifade eden Kazangil, şunları söyledi: “Amacımız, ihracatımızda Rota markasının payını 2015 yılına kadar yüzde 50 oranına çıkarmak. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

TÜRK OTOMOTİVİ DÜNYANIN YILDIZI OLACAK
Türk otomotiv sektörüyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ömer Kazangil, gelecekte Türkiye’nin otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektöründe, Avrupa’nın ve dünyanın yıldızı olacağını vurguladı. Otomotiv sektöründe sanayileşmenin Avrupa’dan Türkiye’ye kaydığını, bu durumun da sektörü ve firmayı avantajlı konuma getirdiğini dile getiren Kazangil, şöyle devam etti:
“Bana göre Türkiye, otomotiv sektöründe hem Avrupa’nın hem de dünyanın parlayan yıldızı olacak. Yalnızca sanayinin kayması değil, Türkiye’nin mevcut konumu da buna destek veriyor Avrupa’ya yakınlık, hızlı ve esnek üretim, yüksek kalite düzeyi, ana otomotiv sektöründeki büyük gelişme trendi Türk otomotiv yan sanayini çok hızlı büyütüyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türk otomotiv yan sanayi otomotiv ana sanayinden bile çok daha hızlı bir performans sergileyecektir. Dolayısıyla ekip, sistem, kalite, pazar ve markalaşma konularında hazırlıklarını tamamlamış firmaları önümüzdeki 5 yıl çok büyük fırsatlar bekliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz