Otopark inşaatı çöktü: 9 yaralı

İSTANBUL (İHA) - Topkapı'da bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çok katlı otopark inşaatının dün gece kolonlara beton dökümü yapıldığı sırada çökmesi sonucu 9 işçi yaralanırken, işçilerden 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Topkapı'da bulunan eski Trakya Otogarı'nın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feyyaz Karabekiroğlu'na ait Deniz İnşaat adlı firmaya yaptırılan çok katlı otopark inşaatında önceki gece çökme meydana geldi. Gece vardiyasında çalışan 10 işçinin 2. kat kolonlarına beton dökümü yapıldığı sırada, dökülen betonu kaldırmayan demirler bir anda çöktü. Demirlerin, kolonlar altında çalışan işçilerin üzerine düşmesi sonucu 9 işçi yaralandı. İşçiler, gürültü ile uyanan gündüz vardiyasında çalışan arkadaşları tarafından betonların altından çıkarılarak inşaat dışına taşındı.

Reklam
Reklam

Yaralı işçiler Fahri Öğüt, Ayhan Giriş, Ahmet Azacık ve Ahmet Ali Dilo Samatya SSK Hastanesi'ne, Sadamış Alkılınç, Mesut Çiğdem, Burhan Akban, Ayhan Bilü ve Hasan Ökten ise Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Fahri Öğüt ve Ayhan Giriş'in sağlık durumlarının ağır olduğu, diğer yaralıların olayı küçük sıyrıklarla atlattığı öğrenildi. Göçük ihbarının ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Enkaz üzerinde uzun süre çalışma yapan itfaiye ekipleri, göçük altında kimsenin bulunmadığını ve bütün işçilerin kurtarıldığını belirledi. Olaydan sonra çevrede güvenlik önlemi alan polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak inşaat şirketi yetkililerini gözaltına aldı. Yetkililer, çökmenin kolonlarda eksik demir kullanılmasından kaynaklandığını belirterek, malzemeden çalan müteahhitin işçilerin hayatı ile oynadığını kaydettiler.