Ottmann: Türk ekonomisi, canlılığını siyasi istikrara borçlu

Almanya'nın Bielefeld Üniversitesi emekli Siyaset Bilimci Doç.Dr. Horst Boehmert Ottmann, Türk ekonomisinin canlılığını ve dinamikliğini,...

Almanya'nın Bielefeld Üniversitesi emekli Siyaset Bilimci Doç.Dr. Horst Boehmert Ottmann, Türk ekonomisinin canlılığını ve dinamikliğini, ülkedeki siyasi istikrara borçlu olduğunu söyledi.
Antalya Side'ye tatile gelen Alman siyaset bilimci Ottmann, yaptığı açıklamada 3 dönem tek başına iktidara gelen AK Parti hükümetinin Türkiye'nin ekonomik istikrara kavuşmasında etkisinin büyük olduğunu kaydetti.
Avrupa'da Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya ve İrlanda'nın ekonomik krizle boğuştuğunu belirten Ottmann, Türkiye'nin çok güçlü bir iç pazara sahip olduğunu ifade etti.
Türk ekonomisinin başında Ali Babacan'ın bulunmasının Türkiye için büyük şans olduğunu altını çizen Ottmann, Avrupa Birliği(AB) ülkelerinin kendini kısa sürede yenilememesi halinde krizin başka ülkeleri de sıçrama ihtimalini yüksek olduğunu dile getirdi.
Ottmann, "Ülke ekonomileri siyasi istikrarla doğru orantılı. Türkiye'de 9 yıldır siyasi istikrar var. Buda Türk ekonomisine olumlu yansıdı. Tek başına istikrara gelen hükümetlerin ekonomik krizi müdahalesi de hızlı oluyor. İspanya, Yunanistan ve İtalya’nın Ali Babacan’dan öğreneceği çok şey var. Türk ekonomisi canlı olmasını siyasi istikrara borçlu. " dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz