''Oturan büyükelçi modelini değiştirdik''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçiliklerde oturan büyükelçi modelini değiştirdiklerini belirtti.

''Büyükelçilerimiz, alanda bir işadamı, kültür ve turizm ataşesi gibi, Türkiye'nin propagandasını, imajını oluşturan bir imaj yapıcı gibi çalışıyor.'' dedi.

Davutoğlu, İzmir'de devam eden 5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Türkiye'nin önemli uluslararası örgütlerde aktif roller üstlendiğini hatırlatan Davutoğlu, ''G20'de etkin roller üstlenen ülkeyiz ve 2015'de G20 toplantısına ev sahipliği yapacağız. Çeşitli örgütlerde önemli roller üstleniyoruz ve yoğun temas içindeyiz. İşadamlarımız ve iş kuruluşlarımız, gittikleri her ülke ile üçlü zemin oluşturabilsinler istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Büyükelçiliklerde oturan büyükelçi modelini değiştirdiklerini belirten Davutoğlu, "Büyükelçilerimiz, alanda bir işadamı, kültür ve turizm ataşesi gibi, Türkiye'nin propagandasını imajını oluşturan bir imaj yapıcı gibi çalışıyor. Bu gayretle ortak çabalarla inşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağız. Bir ülke yükselirken tüm unsurlarıyla yükselir. İki ülkeye ihracat yapamadığımızı öğrendik, oraya da malzeme göndereceğiz ve ihracat yapmadığımız ülke kalmayacak.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a plaket sundu.

(CİHAN)

Anahtar Kelimeler: