"Oturulabilir diyene yasal işlem yapılacak"

Erdoğan, Van'da meydana gelen 5,6'lık depremle ilgili değerlendirmede bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 10. Yıl Hatıra Ormanı dikim töreni ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 111 tesisin toplu açılış törenine katıldı.
Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Van'da meydana gelen 5,6'lık depremle ilgili değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi: "Hasarlı binalara girmeyin, hatta yaklaşmayın" uyarısı yaptı. Hasarlı binalara oturulabilir diyenlerle ilgili yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Erdoğan, Van'da Vali aleyhine yapılan gösterilerle ilgili de konuştu. Erdoğan, "Onlar depremzede değil, depremden rant sağlamaya çalışanlar" dedi.

Reklam
Reklam

"Lütfen hasarlı binalara girmeyin. Yaklaşmayın. Artçılar hala devam ediyor" diyen Erdoğan, 5.6'lık ikinci depremden sonra böyle seslendi Vanlılara.

Başbakan Erdoğan, Van'a gitmeden önce, ikinci depremle ilgili konuştu Ankara'da. Ölü ve yaralıların bulunduğu, ilk depremde hasarlı hale gelen binalara oturulabilir izni verilmesini eleştirdi.

Erdoğan, "Kim yaptıysa kim izin verdiyse yasal süreci çalıştıracağız. Biz herşeyi bilemeyiz, onların verdiği raporlara göre hareket ettik" diye konuştu.

Başbakan'ın hedefinde ikinci deprem sonrası yaşanan olaylar da vardı. Erdoğan, "Depremden rant sağlamaya çalışan çevreler var" dedi. Çıkan olaylarda sert müdahalesi tartışılan güvenlik güçleri ile Vali'yi savundu. Erdoğan, "Bunların hiçbirisi depremzede değil. Provoke ediyorlar. Vali güvenlik güçleri bir de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

Depremle mücadelenin tek başına hükümetin görevi olmadığını söyleyen Erdoğan, herkesin depreme karşı teyakkuzda olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Depremle yaşamayı tedbirli yaşamayı hayatımıza yerleştirmemiz gerekiyor. Kendimizi de sorgulamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: