ÖTV arttı kaçak sigara zamlandı

Son ÖTV zammıyla sigaradaki ÖTV oranının yüzde 63’ten yüzde 69’a çıkarılmasının ardından artan piyasaya kaçak...

Son ÖTV zammıyla sigaradaki ÖTV oranının yüzde 63’ten yüzde 69’a çıkarılmasının ardından artan piyasaya kaçak yollarla sürülen sigaranın da zamlandığı ortaya çıktı. İran Suriye ve Irak sınırından kanunsuz ve kaçak yollarla sokulup kayıt dışı olan ve hiçbir vergi ve denetime tabi olmayan kaçak sigaralar, artan ÖTV fiyatlarına orantılı olarak zamlandı.
Köşe başlarında ve sokak ortasında satılan kaçak sigaranın en büyük alıcıları ise öğrenciler.
Resmi raporlara göre yurda her yıl kaçak yollardan yaklaşık 25 bin ton kaçak sigara sokuluyor. Piyasaya sürülen bu sigaralardan devletin her yıl 2,5 milyar dolar vergi kaybının olduğu belirtildi.
Öte yandan kaçak sigaranın içerdiği ağır materyaller nedeniyle insan sağlığında çok ciddi risklere sebep olduğu, ayrıca son zamanlarda finansal sıkıntı çeken terör örgütü PKK’nın kaçak sigara üzerinden örgüte çok ciddi finansal kaynak sağladığı da belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz