'O....u çocuğu' sözü tahrik sayılmadı

Adana'da, kızlarına "O....u çocuğu" dediği için eşini 27 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya verilen 'tahrik indirimi' Yargıtay tarafından bozuldu.

Adana'da, kızlarına "O....u çocuğu" dediği için eşini 27 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya verilen 'tahrik indirimi' Yargıtay tarafından bozuldu.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 23 Ağustos 2010'da meydana gelen olayda kamyon şoförü Musa Tunç, öğle yemeği için evine geldi. Yemek sırasında, kızları 5 yaşındaki M. bardaktaki ayranı dökünce, Musa Tunç ile Mukaddes Topval arasında tartışma çıktı.

Topval, ayran dökmesine sinirlendiği kızına iddiaya göre, "O...u çocuğu", kayınpederine de 'köpek' diye bağırdı. Buna öfkelenen Musa Tunç, 2 çocuğuyla birlikte yemek yedikleri sırada eşinin önce boğazını sıktı, ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla bıçakladı. Topval, 27 bıçak darbesiyle olay yerinde öldü.

Reklam
Reklam

'BENİMLE BİRLİKTE YATMIYORDU'

Cinayetin ardından teslim olup, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Musa Tunç hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'bıçakla basit yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 'nde yargılanan sanık Tunç savunmasında, "Geçim sıkıntısından dolayı aramızda sürekli tartışma oluyordu. Bana yemek hazırlamıyordu. Çamaşırlarımı yıkamıyordu. Benimle birlikte yatmıyordu. Olay günü aramızda tartışma çıktı. Kızıma 'O..u çocuğu' dedi. Babama da 'köpek' dedi. Ben de 'İnsan kayınbabasına köpek der mi?' dedim. Tekrarlayınca kendimi kaybettim" diye savunma yaptı.

Ablası Mukaddes Topval'ın öldürülmesine tanık olan 8 yaşındaki Nazime Topval da olay anında yemek yediklerini belirterek, "Yemek yediğimiz sırada yeğenim ayranı dökünce ablam ona kızdı ve küfür etti. Eniştem de 'Sen kime küfür ettin' diyerek ablamın arkasından gitti ve boğazından bıçaklamaya başladı. Ben de yardım istemek için dışarı çıktım" diye konuştu. Mahkeme başkanının "Sanık ablana bıçakla kaç kez vurdu?" sorusu üzerine ise Topval, "Çok vurdu" dedi.

Reklam
Reklam

'SÜREKLİ İŞKENCE YAPIYORDU'

Öldürülen kadının babası 48 yaşındaki Hüseyin Topval da, kızını sanıkla olaydan 7 yıl önce aileler arasında yapılan düğünle evlendirdiklerini ancak evlendikten bir süre sonra aralarında geçimsizlik başladığını, damadının kızına sürekli işkence ve zulüm yaptığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası verdiği sanık Musa Tunç'un bu cezasını, suçu eşinin hakaretleri sonucu işlediğine kanaat getirip 16 yıla, ardından duruşmalardaki tavır ve davranışlarından dolayı da 13 yıl 4 aya indirdi.

CEZASI 25 YILA ÇIKARILDI

Tunç'un cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından 'O...u çocuğu' sözü tahrik sayılamayacağı belirtilerek bozuldu. Bozma gerekçesine uyan Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı yeniden ele aldı. Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşması yapılan sanık Musa Tunç, cinayeti haksız tahrik altında işlediğini ileri sürerek Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmedi. Yerel mahkeme de, sanığa ceza verirken sadece duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim uygulayarak 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Reklam
Reklam

DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: