Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzun'un Şehit Edilmesi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ovacık Başsavcısı Murat Uzun için Kazan Adliyesi önünde bir tören

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ovacık Başsavcısı Murat Uzun için Kazan Adliyesi önünde bir tören düzenlendi.

Adliye önünde yapılan törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Özkoç, Kazan'da görev yapan avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, adliye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Veysel Beyru, hakimlerin ve savcıların görevleri başında, adaleti en hızlı şekilde tecelli ettirmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarını belirterek, "Bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı gibi birlik ve beraberliğimizi de zedeleyemeyecektir. Bizler yine ülkemizin her yerinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kazan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabiden, Türkiye'nin birçok yerindeki adliyelerde cenazenin kaldırılacağı saatlerde bir anma etkinliği düzenleneceğini öğrenince kendilerinin de meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla böyle bir tören düzenlediklerini söyledi.

Son günlerde terör örgütünün eylemlerinin arttığına dikkat çeken Başsavcı Karabiden, "Terör olaylarının son günlerde artması Türkiye'deki duyarlılığı da artırdı. Biz Türkiye'deki tüm adliye çalışanları olarak görevimizin başındayız. Bu nedenle öncelikle şehit olan başsavcı arkadaşımızı Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan halkının bütün terör olaylarını olduğu gibi bu saldırıyı da şiddetle kınadığını belirterek, saldırıların milli birliği asla bozamayacağını, Kazan'daki bu törenini insanları kenetlendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Anma töreni İlçe Müftüsü Halil Karagöz'ün yaptığı dua ile sona erdi.

Muhabir: Nuğman Göktaş / Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Reklam
Reklam

İSTANBUL Terör saldırısı sonucu şehit olan Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için anma töreni düzenlendi.

Çağlayan Adliyesi'ndeki törene İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in yanı sıra hakimler, savcılar, avukatlar, adliye personeli ve vatandaşlar katıldı.

C Blok eksi 3. katta düzenlenen tören 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz