Ovacık'ta "Birey Ve Aileler Için Afet Eğitimleri"

TUNCELİ (AA) - "Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi" kapsamında Ovacık'ta "Birey ve Aileler için Afet Eğitimleri"

"Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi" kapsamında Ovacık'ta "Birey ve Aileler için Afet Eğitimleri" verildi. Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenlerince Halk Eğitimi Müdürlüğü Cumhuriyet Toplantı Salonu'nda yapılan eğitimlere kamu kurum personelleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Eğitimlerde, katılımcılara birey ve ailelerin afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimlerin amacının kişilerin yeterli bilgiye sahip olmalarını sağlamak, afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirmek ve toplumun tüm kesimlerinin afetler konusunda bilinçlendirilmesi olduğu belirtildi. Deprem, sel, çığ ve yangın başta olmak üzere birçok konuda eğitimin verildiği seminerde seminerde, binaların mevcut koşulları ve alınacak önlemlerle afet anındaki hareket tarzları da anlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: