Ovakent Ortaokulu Öğrencileri Masal Kitabı Çıkardı

Gelişen teknoloji nedeniyle çocuklara kitap okuma alışkanlığının zorlukla kazandırıldığı günümüzde, Ödemiş’in Ovakent Ortaokulu öğrencileri zoru...

Gelişen teknoloji nedeniyle çocuklara kitap okuma alışkanlığının zorlukla kazandırıldığı günümüzde, Ödemiş’in Ovakent Ortaokulu öğrencileri zoru başararak masal kitabı çıkardı.

Ovakent Ortaokulu öğrencilerinden Sevim Köşeli, Aylin Durmaz, Simge Arıkan, Mehmet Çetin, Büşra Mercan ve İpek Doğan’ın yazdığı ve Türkçe öğretmeni Ferdi Bağçivan’ın derlediği 12 masaldan oluşan “Ovakent’i Masal Tadında Yaşamak” adlı bir masal kitabı bastırıldı.

Okul Müdürü Turgay Eser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocukların bu kitap sayesinde, okuma ve yazma becerilerinin gelişmesi, öz güven, başarıyı tatma, bir şey üretmenin sevinci, sosyal hayatta aktif olma, hedef belirleme, güzel bir anı gibi birçok açıdan faydası olacaktır. Belki geleceğin yazarları bu masallardan geçecektir. Ama daha önemlisi bu masal kitabının bütün çocukların, ‘Biz de yazabiliriz. Biz de bir şeyler yapabiliriz’ düşüncesini kazandırıp onları da bu tür sosyal faaliyetlere teşvik etmek. Biz inanıyoruz ki bu kitabı okuyan birçok çocuk yazı yazma eğilimi gösterecektir. En azından deneyecektir. Çocuklarımız ellerinden tutulduğunda ise çok daha güzel çalışmalar, ürünler ortaya çıkacaktır. O yüzden 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan imza gününe çocuklarımızın katılıp bu coşkuyu ve sevinci tatmasını istiyoruz. Bize destek veren Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: