Ovit tüneli için start verildi

RİZE (İHA) - Rize ve Erzurum arasında en önemli karayolu geçiş noktası olan Ovit Geçidi'ne kar tüneli yapılması için, Rize Belediye Başkanlığı öncülüğünde inceleme başlatıldı.

Rize'de yıllardır hayli kurulan ancak bir türlü yapım kararı alınamayan ve projesi çıkartılamayan Ovit Tüneli için, Rize Belediyesi öncülüğünde incelemeler başlatıldı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan ve Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanı Hasan Karal ile birlikte geçtiğimiz gün Ovit mevkiinde bir takım incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Karayolları 10. Bölge Müdürü Çelikcan burada yaptığı açıklamada, "Bu yola İkizdere'den sonra yapılacak olan 8-10 kilometrelik bir tünelle kalıcı bir çözüm bulunması gerekmektedir. Yaptığımız incelemeler neticesinde tünel projesini bu yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Rize Belediye Başkanımız'ın desteğiyle tünelin yapılması durumunda Rize ve Erzurum arasında yılın her mevsimi ulaşım sağlanmış olacaktır" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı açıklamada, "Yıllardır konuşulan, Diyarbakır ve Erzurum'u tünelle Rize'ye dolayısıyla bölgeye bağlama yeri burasıdır. Bölge müdürümüzle yöreyi inceledik. Siyasilerin de devreye girmesiyle bu projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğimize inanıyorum. Tünel, burada ulaşım dışında 12 ay da turizm faaliyetlerinin yapılmasını da sağlayacaktır. Rize'deki tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ayrım yapmadan elbirliğiyle bu projeyi hayata geçirmeliyiz. Rize'nin GAP'a bağlanması ancak bu tünel sayesinde olur" diye konuştu.

Rize-Erzurum Karayolu, Ovit mevkiinde sürekli yağan kardan dolayı yıl içerisinde sadece 3-4 ay açık tutulabiliyor. Bu nedenle Rize-Erzurum arasında karayolu ulaşımı sadece 3-4 ay sağlanırken, diğer aylarda ulaşım Trabzon ve Artvin üzerinden sağlanıyor.

Reklam
Reklam