Ovit Tüneli Inşaatı Yeniden Başladı

Temeli 2012 Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve inşaatının sürdüğü alanın çığ...

Temeli 2012 Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve inşaatının sürdüğü alanın çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalması sonucu çalışmalarına ara verilen Ovit Tüneli inşaatına yeniden başlandı.

Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçeleri arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Sivrikaya köyü mevkiinde inşası süren Ovit Tüneli çalışmalarına yapıldığı alandaki çığ riski yüzünden ara verilmişti. Yaklaşık 120 personel ücretli izne ayrılmıştı. Bölgede yağan karın erimeye başlaması ile iki hafta sonra izne çıkartılan işçiler geçtiğimiz gün iş başı yaparak çalışmaya bırakılan yerden yeniden başladı.

Reklam
Reklam

Bitirildiğinde 12 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun tüneli arasında yer alacak olan tünelin toplam maliyeti 800 milyon lira tutuyor. Tünelin 2015 sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz