Oy pusulası basımında şok iddia

ANKARA (İHA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gerçekleştirilen birleşik oy pusulası basımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü. Söz konusu ihaleye katılan firmalardan Cem Ofset'in Müdürü Hüseyin Höke 1,5 -2 milyon YTL gibi bir rakama yapılabilecek basımın 4,5 milyon YTL'ye ihale edildiğini öne sürdü.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Cem Ofset Müdürü Hüseyin Höke, Yüksek Seçim Kurulu'nun, 23. dönem milletvekili genel seçimlerinde kullanılacak birleşik oy pusulası basımı için ihale açtığını belirterek ihaleye Metaksan, Semih Ofset, Saray Ofset, Başak Ofset ve Cem Ofset'in davet edildiğini, Metaksan firmasının işlerinin yoğun olmasını gerekçe göstererek ihaleye katılmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Höke, bu davet üzerine 7 Haziran 2007 tarihinde yeterlilik ve diğer evrakları ile ihale sürecine dahil olduklarını vurgulayarak 8 Haziran 2007 günü çağrıldıklarında ise kendi firmalarının ve Semih Ofset'in yetersiz olduğunun söylenilerek oturumun kapatıldığını kaydetti.

Kendilerinin makine parkı olarak yeterli bir firma olduklarını söyleyen Höke, oy pusulalarının basım işini 18 günde yapabileceklerini söyledi. Daha önce Türk Tarih Kurumu tarafından yapılan oy pusulası başım işinin ilk defa özel sektöre verildiğini belirten Höke, 1,5 -2 milyon YTL arasında bir rakama yapılabilecek bir işi 4,5 milyon YTL'ye ihale ettiklerini duyduk . Bu ihale 1,5 milyon YTL'ye ihale edilebilirdi" diye konuştu. Kamu İhale Kurumu'na ihale ile ilgili itirazda bulunacaklarını söyleyen Höke, bu başvurunun sonucuna göre yargıya da gidebileceklerini kaydetti.