Oy Verme Cinayetine Müebbet Hapis

İzmir'in Bayraklı ilçesinde oy atma meselesi yüzünden çıkan tartışmada kardeşini bıçakla öldürüp yeğenini de yaraladığı...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde oy atma meselesi yüzünden çıkan tartışmada kardeşini bıçakla öldürüp yeğenini de yaraladığı iddia edilen N.S., "Yakın akrabayı öldürme ve yaralama" suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Milletvekili seçimlerinin yapıldığı 12 Haziran'da saat 13.30 sıralarında, 7351 sokakta bir olay meydana geldi. İşsiz olduğu öğrenilen 43 yaşındaki N.S., evde kardeşi Nihat S (41), yeğeni Kazım Çimenlidal ile "Neden CHP'ye oy verdiniz" diye önce ağız münakaşasına başladı. Kardeşinin ve yeğeninin oy verdiği partilere kızan N.S., iddiaya göre, bıçakla yeğeni Kazım Çimenlidal'ı kolundan kardeşi Nihat S'yi de vücudundan üç bıçak darbesiyle yaraladı. Ağır yaralanan tekstil firmasında çalışan Nihat S, yakınları tarafından kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

Olayın ardından kaçan zanlı N.S. ise, polislerce gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen N.S., tutuklandı.

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada sanık N.S.,"Olay günü ablamın evine gittim.Ben içeri girince eniştem dışarı çıktı. Ablam ve yeğenimle kahvaltı yapıyorduk.Mutfakta ablam bulaşık yıkarken, yanına gittim. Bankonun üzerinde iki bıçak ile bir keser vardı. Bunların niçin burada durduğunu söyledim. Bana,'anneme et döveceğiz' diye cevap verdi. Oy atmaya giderken, ağabeyim Nihat ile karşılaşmıştık. Oda ardından eşi ve kızı ile birlikte ablamların eve geldi. Ablama, 'hangi partiye oy verdin' diye sordum. Kendisi bana 'CHP'ye oy verdiğini' söyledi. Bende neden diğer partiye oy vermediniz dedim."

Ağabeyi Nihat ile tartışmaya başladıklarını anlatan N.S., şunları söyledi: "Bana ters cevaplar verdi. Yeğenim gelip bizi ayırdı. Birlikte eve girdik, burada da tartışmamız devam etti. Bende, kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Amacım korkutmaktı. Böyle olmasını istemezdim. Kardeşim ve yeğenim ile oy verme meselesi yüzünden tartıştık.Sevmediğim partilere oy vermişler. Biranda kendimi kaybettim.Bıçağı rastgele savurmaya başladım.Böyle olmasını bende istemezdim."

Reklam
Reklam

Sanığın savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi. Sanık N.S., ayrıca eniştesi Kazım Çimenlidal'ı da yaralamaktan yedi ay hapis cezası aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: