Oyak Güvenlik Davası Yarına Ertelendi

Danıştay saldırısıyla ilgili kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı' iddiasına ilişkin görülen davada verilen öğle arasının...

Danıştay saldırısıyla ilgili kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı' iddiasına ilişkin görülen davada verilen öğle arasının ardından duruşmaya, sanık eski Oyak Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban'ın savunmasıyla devam edildi.

Danıştay’a ait kamera kayıtlarının bulunduğu arızalı hard diskleri, zorunluluk bulunmamasına rağmen 3.5 yıl boyunca yargı kurumları talep edinceye değin sakladıklarını belirten Orhan Çoban, ''Suçlu olsak ilk yapacağımız iş hard disklerin yok edilmesi olurdu. Biz hard disklerin olmadığını, üretici firmaya gönderdiğimizi, imha ettiğimizi söyleseydik, hakkımızda hukuki geçerliliği olan hiçbir işlem yapılmayacaktı. 3.5 yıl boyunca hard diskleri saklamamız, suçlanmamızı değil alkışlanmamızı gerektiren bir durumdur'' dedi.

Reklam
Reklam

Sanık Orhan Çoban’ın yaklaşık 4,5 saat süren savunmasını bitirmesinin ardından söz alan mahkeme başkanı Ali Alçık, ''Savunma hakkı kutsaldır. Bu nedenle savunmanızı kesmedik. Ancak aynı beyanların 20-30 kez tekrarlanması savunma hakkın suiistimalidir. Diğer savunma yapacak sanıkların haklarını kısıtlamış oldunuz'' diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra mahkeme başkanı Ali Alçık, sanık Orhan Çoban’a sorular yöneltti. Alçık'ın ilk olarak ''Oyak SGS firmasının kurulmasına siz mi öncülük ettiniz? Çalışanları siz mi belirlediniz?" sorusuna Çoban, “Evet şirketin kurulmasına öncülük ettim, kendisine bağlı çalışacakları da kendisinin belirledim" dedi. ''Hard diskin ciddi hasar gördüğü kanısına nereden vardınız?'' sorusuna ise Çoban, “Teknik konuları ben bilemem. Hard diski teknisyen tamir edemedi, şirket merkezinde yapılamadı, üretici firma tamir edemedi. Böyle olunca ciddi hasar gördüğü fikrine ulaştım” yanıtını verdi.

''3.5 yıl boyunca bu hard disk adli makamlara niçin teslim edilmedi?'', ''Hard diski niçin sakladınız?'' şeklindeki sorulara ise Çoban, ''Hard diski 3.5 yıl boyunca kimse bizden istemedi. İsteselerdi teslim ederdik. Danıştay yetkilileri sözlü olarak 'Hard disk sizde dursun' dedi. Yargılamanın bitmesini beklediğimiz için hard diski sakladık. Ankara'da dava bittikten sonra kullanabilirdik ama unuttuk, kullanmadık'' cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Sanık Orhan Çoban’a yöneltilen soruların bitmesinin ardından mahkeme başkanı Ali Alçık duruşmayı yarına erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: