Oylama değil horlama!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Erdoğan’ın “milletvekilleri teker teker oyluyor” dediğini belirterek, “Milletvekilleri teker teker oylamıyor teker teker horluyor” dedi.

ANKARA (ANKA) -CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Erdoğan’ın “milletvekilleri teker teker oyluyor” dediğini belirterek, “Milletvekilleri teker teker oylamıyor teker teker horluyor” dedi.

Teklifle ilgili 15 önerge verilirken birleşimi yöneten Meclis Başkanı Şahin, içtüzük gereği 7 önergeyi işleme koydu. Maddeyle ilgili verdiği önerge üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Van’da CHP Genel başkanı Deniz Baykal’a ve Samsun’da Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı gündeme getirdi. Van’daki saldırıyı ‘özgürlükten bahseden bir partinin üyelerinin yaptırdığı’nın ortaya çıktığını söyleyen Sevigen Türk’e yönelik yumruklu saldırıyla ilgili de “Randevu vermediğiniz Ahmet Türk en kıymetli adamınız oldu, her gün arıyorsunuz adamı. Badem gözlü oldu” dedi. Dün Genel Kurul’da BDP’li Sebahat Tuncel’in “Bu ülkede savaş var” sözleriyle başlayan tartışmaya da değinen Sevigen “Beğenirsiniz beğenmezsiniz, burası diktatörlük değil, TBMM burada baskı olmaz burada zulüm olmaz” diye konuştu. Sevigen teklif oylamaları konusunda ise “Kim bilir nerelerden çıkıp oylamaya geliyorsunuz, tartışmadığınız bir konuda nasıl düşüncelerinizi söyleyeceksiniz? Başbakan ‘milletvekillerimiz teker teker oyluyor’ diyor teker teker oylamıyor horluyor. Bunu bir hafta sonra yapsak ne olurdu” diye konuştu. Anayasa değişikliği teklifinin yanlışlarını halka anlatacaklarını da söyleyen Sevigen, “Bir bakan gidiyor bir bakan geliyor, bırakın milletvekilleri özgürce karar versin” dedi. Sevigen, süresinin tamamlanmasının ardından da konuşmasına devam ederken Siirt’teki toplu tecavüz olayına ilişkin gazete haberini göstererek, “Siirt’teki çocuklara tecavüz ediliyor. Bu anayasaya oy verecek iki hanım bakan Siirt’teki olay hakkında ne yaptı acaba?” diye konuştu. (ANKA)

Reklam
Reklam