Öyle bir manzarayla karşılaştı ki...

Şanlıurfa'da, elektrik kontağı yüzünden çıkan yangında 5 çocuklu Teker ailesinin evi tamamen yandı.

Yangından habersiz kızının evine gelen 72 yaşındaki Fatma Keskin, gördüğü manzara karışışında şoka girip kalp krizi geçirdi.
Olay; sabah saatlerinde Dedeosman Mahallesi 2542. Sokakta bulunan 2 katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, 5 çocuk sahibi 33 yaşındaki Mediha ile 37 yaşındaki İsa Teker, gece evde uyudukları sırada elektrik kontağı yüzünden yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyüyerek, evde bulunan televizyon, uydu alıcısı, yatak ve perdelerin tutuşması sonucu alev aldı. Bu sırada üst kattaki odada yataklarında uyuyan Teker ailesinin fertleri, dumandan etkilenerek, uyandıklarında alt katta bulunan odada yangın başladığını fark edince alevleri söndürme girişimleri sonuç vermedi. Kısa sürede tüm evi saran alevler, itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, içeride bulunan eşyalar ile kullanılamaz hale geldi.
Kalp hastası olduğundan dolayı üzülmemesi için yangından haberdar edilmeyen Mediha Teker'in annesi Fatma Keskin, öğle saatlerinde yaşananlardan habersiz kızının ziyaretine gitti. Karşılaştığı manzara karşısında şoka giren 72 yaşındaki Fatma Keskin, kızının komşuları tarafından da sakinleştirilemedi. Fenalaşarak yere yığılan yaşlı kadın için ambulans istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulansta bulunan sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yaşlı kadının kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Ambulans ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Keskin'in tedavisine başlanırken, evlerinin yanmasının ardından annesinin kalp krizi geçirmesiyle ikinci kez sarsılan Mediha Teker ve çocukları ise yakınlarının yanına yerleşti.
DHA
Anahtar Kelimeler: