Oylum'da Şeyh Yusuf İzzettin Türbesi Doldu Taştı

Kilis’in Oylum Mahallesi'nde her yıl Nisan ayının son Cuma günü yapılan ziyarete bu yıl da...

Kilis’in Oylum Mahallesi'nde her yıl Nisan ayının son Cuma günü yapılan ziyarete bu yıl da vatandaşların tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut’un da katıldığı ziyarette Cuma namazından sonra Oylum Mahallesi Muhtarının evinde, Şeyh Yusuf İzzettin Hazretlerinin de çok sevdiği söylenen yöresel lebeniye ve etli bulgur pilavı yenildi.

Kilis halkının da geleneksel olarak ziyaret günlerine katılması nedeniyle Oylum Mahallesi'ndeki Höyük’ün bulunduğu alanda yoğunluk yaşandı. Çok sayıda Kilisli, höyüğe akın ederken, geleneksel ziyaret günlerine katılanlar kendi hazırladıkları bulgur pilavı ile lebeniye yediler.

Reklam
Reklam

ŞEYH İZZETTİN KİMDİR?

Şeyh İzzettin adıyla da bilinen Yusuf İzzettin'in hayatı hakkında tam bir bilgi mevcut olmamakla beraber, Kilis ve civarında "sahabe" mezarlarının olması nedeniyle, burada yatan kişinin de bir sahabe olduğu düşünülmektedir. Höyük'ün tepesindeki türbenin, 30 yıl kadar önce, köylülerden bir kadının rüyasına giren Şeyh İzzettin'in isteğiyle yapıldığı, hatta ilk yapının yıkıldığı, daha sonra da şimdiki halini aldığı belirtiliyor. Şeyh İzzettin Türbesi, her zaman ziyaret edilebilmekle birlikte, özellikle Nisan ayının son Cuma günü ziyaret ediliyor. Türbe etrafında Kilis'in yemeklerinden olan lebeniye ile etli bulgur pilavı yapılarak ziyarete gelenlere dağıtılıyor

Oylum Ziyaret Günü etkinliklerine Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis Milletvekili Opr. Dr. Fuat Karakuş ve Ak Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat ve yüzlerce Kilisli vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: