Oymapınar'da güz dönemi eko turları başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesinde güz dönemi eko turları başladı. Antalya'ya tatile gelen Alman,...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesinde güz dönemi eko turları başladı. Antalya'ya tatile gelen Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika ve İskandinav turistler, haftanın 3 günü Manavgat ve Oymapınar barajlarına eko turizm turuna katılıyor.
Turistler, Oymapınar Barajı seyir terasında hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Yeşil Kanyon'da bot turuna çıkıyor. Oymapınar Belde Belediye Başkanı Tevfik Güven, beldelerinde alternatif turizm etkinlikleri çerçevesinde yaz ve gün dönemlerinde Avrupalı ve İskandinav turistlerin eko turu yaptığını söyledi. Yaz döneminde, günlük 3 bin 500 turistin Oymapınar Barajı'nda eko turuna çıktığını belirten Güven, güz döneminde ise bu rakamın bin olduğunu kaydetti.
Beldelerinin iklim ve coğrafi yapısının, yılın 12 ayının eko ve doğa sporları turizmine elverişli olduğunu belirten Güven, güz dönemi turlarına ise genelde Avrupalı emekli turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Güven, "Beldemizde güz dönemi eko turları başladı. Tura katılanların büyük çoğunluğunu emekli turistler oluşturuyor. Turlara günlük ortalama bin kişi katılıyor." diye konuştu.
Cobria Turizm Seyahat Acentesi Almanca Turist Rehberi ve Eko Turizmi Uzmanı Caner Yavuz da Manavgat'a getirdikleri Alman emekli turistleri, Manavgat Şelalesi ve Seleukia Antik Kent'i gezdirdikten sonra Oymapınar Barajı'nda eko turuna çıktıklarını söyledi.
Güz dönemi eko turu kapsamında günlük 200 Alman yaşlı turisti Oymapınar'da tura çıkardıklarını belirten Yavuz, emekli turistlerin eko turuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yavuz, yaz dönemi turlarında ise bölgede bin Alman turisti eko turuna çıkardıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz